Marc ALLEGRET

Familjeträd för Marc ALLEGRET

Regissörer

FranskFödd Marc Henri Noel ALLEGRET

Fransk manusförfattare och regissör

Född 24 december 1900 Bâle , Schweiz

Dog 3 november 1973 Paris , Frankrike

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Marc ALLEGRET (1900)

Mer information

Marc Allégret, född den 22 december 1900, död den 3 november 1973, var en fransk manusförfattare och regissör. Han är bland annat känd för att ha upptäckt och utvecklat en rad skådespelartalanger, däribland Michèle Morgan, Jean-Paul Belmondo, Raimu, Gérard Philipe, Danièle Delorme, Louis Jourdan och Roger Vadim. Hans bror var regissören Yves Allégret.

...   Marc Allégret, född den 22 december 1900, död den 3 november 1973, var en fransk manusförfattare och regissör. Han är bland annat känd för att ha upptäckt och utvecklat en rad skådespelartalanger, däribland Michèle Morgan, Jean-Paul Belmondo, Raimu, Gérard Philipe, Danièle Delorme, Louis Jourdan och Roger Vadim. Hans bror var regissören Yves Allégret.


Filmografi
1927 : Voyage au Congo (dokumentär)
1930 : La Meilleure bobone (kortfilm)
1931 : Mam'zelle Nitouche
1931 : J'ai quelque chose à vous dire (kortfilm)
1931 : Attaque nocturne (kortfilm)
1931 : Les Amours de minuit
1931 : Le Blanc et le Noir
1932 : La Petite Chocolatière (även manus)
1932 : Fanny
1934 : Zouzou (Svarta venus)
1934 : L'Hôtel du libre échange
1934 : Erotik
1934 : Sans famille
1935 : Lyckliga dagar
1936 : I revolutionens tjänst
1936 : Aventure à Paris
1936 : Les Amants terribles
1937 : Livet går vidare
1937 : Skandalen i Malacca
1937 : Andere Welt
1938 : Du skall icke hava lust...
1938 : Livets debutanter
1939 : Le Corsaire
1941 : Parade en 7 nuits
1942 : L'Arlésienne
1942 : Äventyret
1943 : Les Deux timides
1944 : Les Petites du quai aux fleurs
1945 : Ödets lek
1946 : Lunegarde
1946 : Petrus
1947 : Lady Furys älskare
1950 : Chans att leva
1950 : Maria Chapdelaine (även manus)
1952 : Avec André Gide (dokumentär)
1952 : La Demoiselle et son revenant
1953 : Biljett till Paris
1954 : L'Eterna femmina
1954 : L'Amante di Paride
1955 : Het ungdom
1955 : Lady Chatterleys älskare
1956 : Älskar...älskar inte...
1957 : L'Amour est en jeu
1958 : Vacker men kriminell (även manus)
1958 : En underlig söndag
1959 : Les Affreux
1961 : Avklädd (även manus)
1962 : Parisflickor
1963 : Skräcken från Chicago
1966 : Lumière (dokumentär)
1970 : Le Bal du Comte d'Orgel


Källor


Externa länkar
Marc Allégret på Svensk Filmdatabas
Marc Allégret på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.