May Allison

Familjeträd för May Allison

Skådespelare och artister

AmerikanskFödd May Allison

Amerikansk skådespelare

Född 14 juni 1890 Rising Fawn, Georgia , Amerikas förenta stater

Dog 27 mars 1989 Bratenahl, Ohio , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. May ALLISON (1890)

Mer information

May Allison, född 14 juni 1890 i Rising Fawn, Georgia, USA, var en amerikansk skådespelare. Hon var den yngsta av fem syskon. Hon avled den 27 mars 1989 i Bratenahl, Ohio, USA.
Hon var en blond stjärna under stumfilmseran. Under första världskriget var hon tillsammans med Harold Lockwood ett av de första romantiska paren på filmduken. Hon förblev populär fram till slutet av 1920-talet, då hon drog sig tillbaka för att vårda sin sjuke make, James Quirk, som var redaktör för tidskriften "Photoplay Magazine"; Quirk avled 1932.
...   May Allison, född 14 juni 1890 i Rising Fawn, Georgia, USA, var en amerikansk skådespelare. Hon var den yngsta av fem syskon. Hon avled den 27 mars 1989 i Bratenahl, Ohio, USA.
Hon var en blond stjärna under stumfilmseran. Under första världskriget var hon tillsammans med Harold Lockwood ett av de första romantiska paren på filmduken. Hon förblev populär fram till slutet av 1920-talet, då hon drog sig tillbaka för att vårda sin sjuke make, James Quirk, som var redaktör för tidskriften "Photoplay Magazine"; Quirk avled 1932.


Filmografi (urval)
A Fool There Was (1915)
The Masked Rider (1916)
Almost Married (1919)
The Woman Who Fooled Herself (1922)
Flapper Wives (1924)
The Telephone Girl (1927)


Externa länkar
May Allison på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.