John Gavin

Familjeträd för John Gavin

Skådespelare och artister, Ambassadör, Diplomat, Statstjänsteman

AmerikanskFödd Juan Vincent Apablasa

Amerikansk skådespelare, diplomat och ambassadör

Född 8 april 1931 Los Angeles, California , Amerikas förenta stater

Dog 9 februari 2018 Beverly Hills, California , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. John GAVIN (1931)

Mer information

John Gavin, ursprungligen Juan Vincent Apablasa Jr., född 8 april 1931 i Los Angeles, Kalifornien, död 9 februari 2018 i Beverly Hills i Los Angeles, var en amerikansk skådespelare, diplomat och ambassadör. För sin huvudroll i Douglas Sirks film Tid att älska, dags att dö tilldelades han 1958 en Golden Globe för bästa manliga nykomling. Han fick ett stort genombrott med sin medverkan i Sirks nästa film Den stora lögnen 1959. Han hade också stora biroller i kassasuccéerna Spartacus och Psycho 1960. Han var kontrakterad att efterträda George Lazenby som James Bond, men då Sean Connery övertalades att återkomma i Diamantfeber köptes Gavin ut.
Under åren 1971–1973 var han ordförande för fackföreningen Screen Actors Guild. Gavin var under åren 1981–1986 utsedd till ambassadör i Mexiko av Ronald Reagan.
...   John Gavin, ursprungligen Juan Vincent Apablasa Jr., född 8 april 1931 i Los Angeles, Kalifornien, död 9 februari 2018 i Beverly Hills i Los Angeles, var en amerikansk skådespelare, diplomat och ambassadör. För sin huvudroll i Douglas Sirks film Tid att älska, dags att dö tilldelades han 1958 en Golden Globe för bästa manliga nykomling. Han fick ett stort genombrott med sin medverkan i Sirks nästa film Den stora lögnen 1959. Han hade också stora biroller i kassasuccéerna Spartacus och Psycho 1960. Han var kontrakterad att efterträda George Lazenby som James Bond, men då Sean Connery övertalades att återkomma i Diamantfeber köptes Gavin ut.
Under åren 1971–1973 var han ordförande för fackföreningen Screen Actors Guild. Gavin var under åren 1981–1986 utsedd till ambassadör i Mexiko av Ronald Reagan.


Filmografi, urval
1958 – Tid att älska, dags att dö
1959 – Den stora lögnen
1960 – Psycho
1960 – Spartacus
1961 – Operation kär och galen
1967 – Moderna Millie
1969 – Tokiga grevinnan


Källor


Externa länkar
John Gavin på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.