Rod Argent

Familjeträd för Rod Argent

Kompositörer, Nutida sångare och musiker, Bokförlag, producent

StorbritannienFödd Rodney Terence Argent

Brittisk keyboardist, sångare och låtskrivare

Född 14 juni 1945 Hertfordshire, England , Storbritannien (79 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Rod ARGENT (1945)

Mer information

Rodney Terence Argent är en brittisk musiker och låtskrivare född 14 juni 1945 i St Albans, Hertfordshire, England. Rod Argent är känd som keyboardist, sångare och låtskrivare i popgruppen The Zombies från 1961-1968. På 1970-talet var han verksam i gruppen Argent som 1972 fick en hitsingel med "Hold Your Head Up". Argent upplöstes 1976. Rod Argent solodebuterade 1978 med skivan Moving Home. Han medverkade samma år på piano på The Whos album Who Are You. Tillsammans med Colin Blunstone har han uppträtt som The Zombies under 2000-talet, och 2010 återförenades även Argent.

...   Rodney Terence Argent är en brittisk musiker och låtskrivare född 14 juni 1945 i St Albans, Hertfordshire, England. Rod Argent är känd som keyboardist, sångare och låtskrivare i popgruppen The Zombies från 1961-1968. På 1970-talet var han verksam i gruppen Argent som 1972 fick en hitsingel med "Hold Your Head Up". Argent upplöstes 1976. Rod Argent solodebuterade 1978 med skivan Moving Home. Han medverkade samma år på piano på The Whos album Who Are You. Tillsammans med Colin Blunstone har han uppträtt som The Zombies under 2000-talet, och 2010 återförenades även Argent.


Diskografi (urval)
Album
1978 - Moving Home (soloalbum)
1982 - Ghosts (Barbara Thompson & Rod Argent)
1983 - Metro (Rod Argent & John Dankworth)
1984 - A New Age (Rod Argent & Robert Howes)
1984 - Second Sight (Rod Argent & Robert Howes)
1985 - Shadow Show (Rod Argent, Barbara Thompson, Jon Hiseman, Clem Clempson, John Mole)
1987 - Wild Connections (Phil Collins, Gary Moore, Rod Argent)
1988 - Red House (soloalbum)
1988 - Network Heroes (Robert Howes & Rod Argent)
1989 - Rescue (Robert Howes & Rod Argent)
Singlar
1977 - Gymnopédies No. 1 / Light Fantastic
1978 - Home / No. 1
1978 - Silence / Recollection
1982 - With You (Rod Argent / Barbara Thompson - delad singel)
1989 - Into The Sun / Pale Horizon (Rod Argent & Robert Howes)
1990 - Tutti Al Mondo / Hot Foot (Rod Argent & Peter Van Hooke)
2001 - Mystified/ Only The Rain (Colin Blunstone & Rod Argent)
2001 - Sanctuary / Love Can Heal the Pain (Colin Blunstone & Rod Argent)
2002 - Home / Living In The Real World (Colin Blunstone & Rod Argent)


Källor
Wikimedia Commons har media som rör Rod Argent.
Officiell webbplats
Rod Argent på allmusic.com
Diskografi på Discogs



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.