Aileen Pringle

Familjeträd för Aileen Pringle

Skådespelare och artister

AmerikanskFödd Aileen Bisbee

Amerikansk skådespelare

Född 23 juli 1895 San Francisco, California , Amerikas förenta stater

Dog 16 december 1989 New York City, New York , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Aileen PRINGLE (1895)

Mer information

Aileen Pringle, född 23 juli 1895 i San Francisco, Kalifornien, död 16 december 1989 i New York, var en amerikansk skådespelare. Pringle som medverkade i ett 80-tal filmer gjorde flera huvudroller under 1920-talet, men efter ljudfilmens genombrott blev rollerna mindre för att helt upphöra 1944. Hon flyttade till New York och medverkade sedan i enstaka TV-produktioner.
Hon har tilldelats en stjärna på Hollywood Walk of Fame vid adressen 6723 Hollywood Blvd.
...   Aileen Pringle, född 23 juli 1895 i San Francisco, Kalifornien, död 16 december 1989 i New York, var en amerikansk skådespelare. Pringle som medverkade i ett 80-tal filmer gjorde flera huvudroller under 1920-talet, men efter ljudfilmens genombrott blev rollerna mindre för att helt upphöra 1944. Hon flyttade till New York och medverkade sedan i enstaka TV-produktioner.
Hon har tilldelats en stjärna på Hollywood Walk of Fame vid adressen 6723 Hollywood Blvd.


Filmografi, urval
1924 – Kvinnor och affärer
1924 – Hans timme
1925 – Om människorna visste...
1929 – Mannens farliga ålder
1936 – Den ödesdigra timmen
1936 – Hans fru och hans sekreterare
1936 – Piccadilly Jim
1937 – Ingenting är heligt
1938 – Mitt i elden
1939 – Andy Hardy lever högt
1939 – Kvinnorna
1941 – De dog med stövlarna på
1944 – Osynliga länkar
1944 – Laura


Källor


Externa länkar
Aileen Pringle på Svensk Filmdatabas
Aileen Pringle på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.