Paloma Faith

Familjeträd för Paloma Faith

Skådespelare och artister, Nutida sångare och musiker

StorbritannienFödd Paloma Faith Blomfield

Brittisk sångare

Född 21 juli 1981 London, England , Storbritannien (42 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Paloma FAITH (1981)

Mer information

Paloma Faith, född Paloma Faith Bloomfield 21 juli 1981 i Hackney, London, Storbritannien, är en brittisk sångare. Hon är en av flera sångare under 2000-talets slut som inspirerats av äldre soul, jazz och R&B-musik och hon har angett Etta James och Billie Holiday som stora inspirationskällor.

...   Paloma Faith, född Paloma Faith Bloomfield 21 juli 1981 i Hackney, London, Storbritannien, är en brittisk sångare. Hon är en av flera sångare under 2000-talets slut som inspirerats av äldre soul, jazz och R&B-musik och hon har angett Etta James och Billie Holiday som stora inspirationskällor.


Karriär
Paloma Faith fick skivkontrakt på Epic Records och släppte sin första singel "Stone Cold Sober" i mitten av 2009. Låten handlar om att vara den enda nyktra personen på en fest. Singeln var framgångsrik i Storbritannien där den nådde #17 på singellistan. I september samma år släpptes hennes andra singel "New York", vilken även den blev en hit i hemlandet och även en mindre internationell framgång. I december 2009 släpptes hennes första musikalbum Do You Want the Truth or Something Beautiful? där även singeln "Upside Down", som släpptes i mars 2010, ingick. Hon har även en mindre karriär som skådespelerska.
Paloma Faith är med på ett hörn i Veronica Maggios musikalbum Satan i gatan. Hon står som medkompositör till låten "Välkommen in".


Diskografi
Studioalbum
2009 – Do You Want the Truth or Something Beautiful?
2012 – Fall to Grace
2014 – A Perfect Contradiction
2017 – The Architect (2017)
Singlar (topp 20 på UK Singles Chart)

2009 – "Stone Cold Sober" (#17)
2009 – "New York" (#15)
2012 – "Picking Up the Pieces" (#7)
2012 – "Never Tear Us Apart" (#16)
2014 – "Can't Rely on You" (#10)
2014 – "Only Love Can Hurt Like This" (#6)
2018 – "Lullaby" (med Sigala) (#6)


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Paloma Faith.
Officiell webbplats



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.