Jack Bruce

Familjeträd för Jack Bruce

Nutida sångare och musiker

SkotsktFödd John Symon Asher Bruce

Brittisk (skotsk) multiinstrumentalist, låtskrivare och sångare

Född 14 maj 1943 Bishopbriggs, Lanarkshire, Scotland , Storbritannien

Dog 25 oktober 2014 Sudbury, Suffolk, England , Storbritannien

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Jack BRUCE (1943)

Mer information

John Symon Asher "Jack" Bruce, född 14 maj 1943 i Bishopbriggs, East Dunbartonshire, Skottland, död 25 oktober 2014 i Sudbury, Suffolk, England, var en brittisk (skotsk) multiinstrumentalist, låtskrivare och sångare. Efter att ha varit med i diverse musikgrupper under första halvan av 1960-talet blev han sångare och basist i Cream 1966. Bruce skrev de flesta av gruppens låtar.
Bruce har gett ut fjorton studioalbum under eget namn och startat grupper som West, Bruce and Laing och BBM. Han har dessutom sjungit och spelat bas på sex av Kip Hanrahans album.
Mindre än två år efter att han nästan avlidit av komplikationer under en levertransplantation, återförenades Bruce 2005 med Eric Clapton och Ginger Baker för nya Cream-spelningar och ett livealbum.
...   John Symon Asher "Jack" Bruce, född 14 maj 1943 i Bishopbriggs, East Dunbartonshire, Skottland, död 25 oktober 2014 i Sudbury, Suffolk, England, var en brittisk (skotsk) multiinstrumentalist, låtskrivare och sångare. Efter att ha varit med i diverse musikgrupper under första halvan av 1960-talet blev han sångare och basist i Cream 1966. Bruce skrev de flesta av gruppens låtar.
Bruce har gett ut fjorton studioalbum under eget namn och startat grupper som West, Bruce and Laing och BBM. Han har dessutom sjungit och spelat bas på sex av Kip Hanrahans album.
Mindre än två år efter att han nästan avlidit av komplikationer under en levertransplantation, återförenades Bruce 2005 med Eric Clapton och Ginger Baker för nya Cream-spelningar och ett livealbum.


Diskografi (urval)
Studioalbum
1969 – Songs for a Tailor
1970 – Things We Like
1971 – Harmony Row
1974 – Out of the Storm
1977 – How's Tricks
1980 – I've Always Wanted to Do This
1983 – Automatic
1990 – A Question of Time
1993 – Somethin' Els
1995 – Monkjack
2001 – Shadows in the Air
2003 – More Jack Than God
2003 – Jet Set Jewel
2014 – Silver RailsLivealbum1980 – Doing This... On Ice!
1994 – Cities of the Heart (inspelat 2. och .3 november 1993)
1997 – Sitting On Top Of The World (The 50th Birthday Concert)
1998 – Live on The Old Grey Whistle Test (inspelat 6. juni 1975 och 8. januari 1980)
2003 – Live at Manchester Free Trade Hall '75 (inspelat 1. juni 1975)
2003 – In Concert
2006 – Live with the HR Big Band (inspelat 26. oktober 2006)
2007 – Live in America
2010 – Jack Bruce & The Cuicoland Express: Live at the Milky Way (inspelat 20. oktober 2001)
2011 – Alive in America
2012 – Jack Bruce & His Big Blues Band: Live 2012DVD'er
2002 – Jack Bruce & Friends
2009 – Seven Moons Live
2010 – City of Gold: Live Performances
2010 – Rope Ladder to the Moon


Referenser


Noter


Litteratur
Brigitte Tast, Hans-Jürgen Tast „be bop - Die Wilhelmshöhe rockt. Disco und Konzerte in der Hölle" Verlag Gebrüder Gerstenberg GmbH & Co. KG, Hildesheim, ISBN 978-3-8067-8589-0.


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Jack Bruce.
Jack Bruce på allmusic.com
Officiell webbplats



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.