David Cassidy

Familjeträd för David Cassidy

Skådespelare och artister

AmerikanskFödd David Bruce Cassidy

Amerikansk sångare, låtskrivare och skådespelare

Född 12 april 1950 New York City, New York , Amerikas förenta stater

Dog 21 november 2017 Fort Lauderdale, Florida , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. David CASSIDY (1950)

Mer information

David Bruce Cassidy, född 12 april 1950 i New York i New York, död 21 november 2017 i Fort Lauderdale i Florida, var en amerikansk sångare, låtskrivare och skådespelare. Han slog igenom i TV-serien The Partridge Family som visades i amerikansk TV 1970–1974.
På VH1:s lista över de sexigaste artisterna innehade Cassidy plats 98.I filmen Den sanna historien om familjen Partridge spelas han av Rodney Scott.
...   David Bruce Cassidy, född 12 april 1950 i New York i New York, död 21 november 2017 i Fort Lauderdale i Florida, var en amerikansk sångare, låtskrivare och skådespelare. Han slog igenom i TV-serien The Partridge Family som visades i amerikansk TV 1970–1974.
På VH1:s lista över de sexigaste artisterna innehade Cassidy plats 98.I filmen Den sanna historien om familjen Partridge spelas han av Rodney Scott.


Biografi
David Cassidy var son till skådespelarna Jack Cassidy och Evelyn Ward. När han var fem år gammal skilde sig föräldrarna och fadern gifte om sig med skådespelerskan Shirley Jones. David Cassidy blev ofta relegerad från skolan och gick knappt ett år på college. När han var 18 år åkte han till New York för att medverka i en teaterpjäs. Han kom sedan att medverka i en del reklamfilmer på TV men det stora genombrottet fick han i och med TV-serien The Partridge Family, men att även Shirley Jones skulle medverka fick han reda på först efter att han fått rollen.
Efter att serien lagts ner förblev han nära vän med Susan Dey. År 1994 skrev han en bok om Partridge-tiden och han framförde ända in i sena år fortfarande låtar från TV-serien när han uppträdde. Han var även nära vän med John Lennon.Under sina glansdagar var Cassidy den högst betalda underhållaren i världen och antalet medlemmar i hans officiella fanklubb översteg till och med Elvis Presley och The Beatles, vilket har gjort hans fanklubb till den största i musikhistorien. Turnén 1974 innehöll spelningar på Gröna Lund i Stockholm och på Scandinavium i Göteborg.Cassidy hade två barn: Katie Cassidy (född 1986) tillsammans med Sherry Williams och Beau Devin Cassidy (född 1991) tillsammans med Sue Shifrin.
År 2015 blev han skuldsatt och ansökte om personlig konkurs. Samma år skilde han sig från Sue Shifrin samt greps för rattfylla och genomgick behandling för alkoholproblem. I september 2015 smet han från en trafikolycka han varit inblandad i, vilket han sen åtalades för - straffet blev 60 dagars fängelse, ett halvårs skyddstillsyn och böter.
Han avled 2017 efter att blivit inlagd på sjukhus för lever- och njurproblem som han inte återhämtade sig från.


Diskografi
Studioalbum (urval)1972 – Cherish
1972 – Rock Me Baby
1973 – Dreams are Nuthin' More than Wishes
1975 – The Higher They Climb - The Harder They Fall
1976 – Gettin' It in the Streets
1976 – Home Is Where the Heart Is
1976 – Getting It in the Street
1985 – Romance
1990 – David Cassidy
1991 – Best of David Cassidy (studioalbum, endast utgivet i Japan)
1992 – "didn't you used to be..."
1998 – Old Trick New Dog
2001 – Then and NowLivealbum1974 – Cassidy Live!
1986 – His Greatest Hits - Live
2008 – Live in Concert


Filmografi i urval
1969 – The Survivors (gästroll i TV-serie)
1970 – Bröderna Cartwright (gästroll i TV-serie)
1970 – 1974 – The Partridge Family (TV-serie)
1975 – Operation Rosebud
1978 – 1979 – David Cassidy - Man Undercover (TV-serie)
1980 – The Night the City Screamed
1980 – 1983 - Fantasy Island (TV-serie)
1988 – Alfred Hitchcock presenterar (gästroll i TV-serie)
1992 – The Ben Stiller Show (gästroll i TV-serie)
2003 – Malcolm - ett geni i familjen (gästroll i TV-serie)
2005 – Popstar
2013 – CSI: Crime Scene Investigation (gästroll i TV-serie)


Referenser


Noter


Externa länkar

Officiell webbplats

David Cassidy på Internet Movie Database (engelska)
David Cassidy på Svensk Filmdatabas
David Cassidy på Internet Broadway Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.