Lena CEDERSTRÖM

Familjeträd för Lena CEDERSTRÖM

Skådespelare och artister

SvenskFödd Lena CEDERSTRÖM

Svensk skådespelare

Född 24 januari 1901 Ingarö , Sverige

Dog 24 april 1974 Viken, Höganäs kommun , Sverige

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Lena CEDERSTRÖM (1901)

Mer information

Lena Cecilia Maria Cederström, född 24 januari 1901 på Ingarö, död 24 april 1974 i Viken, Höganäs kommun, var en svensk skådespelare. Hon var dotter till flygpionjären baron Carl Cederström och författaren Marika Stiernstedt.Lena Cederström var från 1933 till sin död gift med läkaren Nils Gösta Wallengren (1899–1976). De är begravna på Vikens nya kyrkogård vid Öresund.

...   Lena Cecilia Maria Cederström, född 24 januari 1901 på Ingarö, död 24 april 1974 i Viken, Höganäs kommun, var en svensk skådespelare. Hon var dotter till flygpionjären baron Carl Cederström och författaren Marika Stiernstedt.Lena Cederström var från 1933 till sin död gift med läkaren Nils Gösta Wallengren (1899–1976). De är begravna på Vikens nya kyrkogård vid Öresund.


Filmografi
1931 – Skepparkärlek
1932 – Jag gifta mig – aldrig
1933 – Fridolf i lejonkulan
1934 – Hon eller ingen
1935 – Under falsk flagg
1937 – Pensionat Paradiset
1948 – Kärlek, solsken och sång


Teater


Roller (ej komplett)


Bilder














Källor


Fotnoter


Externa länkar
Lena Cederström på Internet Movie Database (engelska)
Lena Cederström i Dramatens rollbok
Lena Cederström på Malmö stadsteater



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.