Birgit Chenon

Familjeträd för Birgit Chenon

Skådespelare och artister

SvenskFödd Birgit Anna Matilda Chenon

Svensk skådespelare

Född 21 september 1904 Stockholm , Sverige

Dog 19 september 1952 Stockholm , Sverige

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Birgit CHENON (1904)

Mer information

Birgit Anna Matilda Chenon, född 21 september 1904 i Adolf Fredriks församling, Stockholm, död 19 september 1952 i Essinge församling, Stockholm , var en svensk skådespelare och lyrikuppläsare.Chenon var under några år på 1930-talet gift med skådespelaren Åke Ohberg. Hon är begravd på Norra begravningsplatsen utanför Stockholm.

...   Birgit Anna Matilda Chenon, född 21 september 1904 i Adolf Fredriks församling, Stockholm, död 19 september 1952 i Essinge församling, Stockholm , var en svensk skådespelare och lyrikuppläsare.Chenon var under några år på 1930-talet gift med skådespelaren Åke Ohberg. Hon är begravd på Norra begravningsplatsen utanför Stockholm.


Filmografi
1928 – Svarte Rudolf
1930 – Ulla, min Ulla
1936 – 65, 66 och jag
1937 – Ryska snuvan
1938 – Två år i varje klass
1938 – Med folket för fosterlandet
1939 – Vi två
1944 – Klockan på Rönneberga


Teater


Roller


Källor


Fotnoter


Externa länkar
Birgit Chenon på Svensk Filmdatabas

Birgit Chenon på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.