Ray Collins

Familjeträd för Ray Collins

Skådespelare och artister

AmerikanskFödd Ray Bidwell Collins

Amerikansk skådespelare

Född 10 december 1889 Sacramento, California , Amerikas förenta stater

Dog 11 juli 1965 Santa Monica, California , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Ray COLLINS (1889)

Mer information

Ray Collins, född 10 december 1889 i Sacramento, Kalifornien, död 11 juli 1965 i Santa Monica, Kalifornien, var en amerikansk skådespelare.
Collins ingick i kretsen kring Orson Welles och arbetade på dennes Mercury Theatre. Han medverkade i över 100 filmer och TV-produktioner. Collins avslutade karriären med en återkommande roll som Lt. Tragg i TV-serien Perry Mason.
...   Ray Collins, född 10 december 1889 i Sacramento, Kalifornien, död 11 juli 1965 i Santa Monica, Kalifornien, var en amerikansk skådespelare.
Collins ingick i kretsen kring Orson Welles och arbetade på dennes Mercury Theatre. Han medverkade i över 100 filmer och TV-produktioner. Collins avslutade karriären med en återkommande roll som Lt. Tragg i TV-serien Perry Mason.


Filmografi i urval
1941 – En sensation
1942 – De magnifika Ambersons
1943 – Vi människor
1943 – Ung flicka lever farligt
1945 – Min är hämnden
1946 – De bästa åren
1946 – Två år för om masten
1947 – Jag såg honom först!
1947 – Fy på sej, gamla människan!
1949 – Det händer varje år
1949 – Arvtagerskan
1949 – Pionjären
1950 – Full likvid
1951 – Ligan bakom lagen
1955 – Skräckens timmar
1957 – Perry Mason (TV-serie) (1957-1964)
1958 – En djävulsk fälla


Externa länkar

Ray Collins på Internet Movie Database (engelska)
Ray Collins på Svensk Filmdatabas



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.