Hume Cronyn

Familjeträd för Hume Cronyn

Skådespelare och artister, Regissörer

CanadensareFödd Hume Blake Cronyn

Kanadensisk skådespelare och manusförfattare

Född 18 juli 1911 London, Ontario , Kanada

Dog 15 juni 2003 Fairfield, Connecticut , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Hume CRONYN (1911)

Mer information

unknown value
Hume Cronyn, född 18 juli 1911 i London, Ontario, död 15 juni 2003 i Fairfield, Connecticut, var en kanadensisk skådespelare och manusförfattare.
Cronyn debuterade på Broadway 1934. Han filmdebuterade 1942 i Alfred Hitchcocks Skuggan av ett tvivel. Cronyn hade en lång och framgångsrik karriär inom såväl filmen som teatern, och var särskilt bra på att spela "helt vanliga" människor. Han nominerades till en Oscar för bästa manliga biroll 1945 för sin roll i Det sjunde korset. Han tilldelades även tre Emmys.
...   unknown value
Hume Cronyn, född 18 juli 1911 i London, Ontario, död 15 juni 2003 i Fairfield, Connecticut, var en kanadensisk skådespelare och manusförfattare.
Cronyn debuterade på Broadway 1934. Han filmdebuterade 1942 i Alfred Hitchcocks Skuggan av ett tvivel. Cronyn hade en lång och framgångsrik karriär inom såväl filmen som teatern, och var särskilt bra på att spela "helt vanliga" människor. Han nominerades till en Oscar för bästa manliga biroll 1945 för sin roll i Det sjunde korset. Han tilldelades även tre Emmys.
Han var son till en välkänd kanadensisk politiker, Hume Blake Cronyn. Hume Cronyn gifte sig 1942 med skådespelaren Jessica Tandy. De var gifta till hennes död 1994. 1996 gifte han sig med författaren Susan Cooper.
Asteroiden 12050 Humecronyn är uppkallad efter honom.


Filmografi i urval
1943 – Skuggan av ett tvivel
1944 – Livbåt
1944 – Det sjunde korset
1946 – De gröna åren
1946 – Vilse
1947 – Med våldets rätt
1948 – Repet (manus)
1951 – Vad ska folk säja?
1956 och 1958 - Alfred Hitchcock presenterar (gästroll i TV-serie)
1963 – Cleopatra
1970 – Det var en gång en skurk...
1974 – Sista vittnet
1982 – Garp och hans värld
1985 – Brewsters miljoner
1985 – Cocoon – djupets hemlighet
1987 – Miraklet på 8:e gatan
1988 – Cocoon – återkomsten
1993 – Pelikanfallet
1996 – Marvins döttrar


Referenser


Externa länkar
Hume Cronyn på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.