Jim Davis

Familjeträd för Jim Davis

Skådespelare och artister

AmerikanskFödd Marlin Otho Davis

Amerikansk skådespelare

Född 26 augusti 1909 Edgerton, Missouri , Amerikas förenta stater

Dog 26 april 1981 Los Angeles, California , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Jim DAVIS (1909)

Mer information

Jim Davis, född 26 augusti 1909 i Edgerton, Missouri, död 26 april 1981 i Northridge, Kalifornien, var en amerikansk skådespelare. Han spelade med i en mängd västernfilmer, men i Sverige är han mest känd för sin roll i TV-serien Dallas där han spelade Jock Ewing. Fick ett stort genombrott för rollen som Slick Novak i dramafilmen Winter Meeting (1948) där han spelade mot Bette Davis. 1974 spelade han senatorn George Hammond i thrillern The Parallax View mot Warren Beatty. Han är i USA välkänd för rollen som Matt Clarke i westernserien The Stories of the Century 1954–1955, och som hjälten Wes Cameron i Rescue 8 1953–1954. Han var 191 centimeter lång.

...   Jim Davis, född 26 augusti 1909 i Edgerton, Missouri, död 26 april 1981 i Northridge, Kalifornien, var en amerikansk skådespelare. Han spelade med i en mängd västernfilmer, men i Sverige är han mest känd för sin roll i TV-serien Dallas där han spelade Jock Ewing. Fick ett stort genombrott för rollen som Slick Novak i dramafilmen Winter Meeting (1948) där han spelade mot Bette Davis. 1974 spelade han senatorn George Hammond i thrillern The Parallax View mot Warren Beatty. Han är i USA välkänd för rollen som Matt Clarke i westernserien The Stories of the Century 1954–1955, och som hjälten Wes Cameron i Rescue 8 1953–1954. Han var 191 centimeter lång.


Filmografi i urval
Dallas (TV-serie, 1978-1981)
På flykt över prärien (1973)
1972 – Det ruttna gänget
Honkers (1971)
Big Jake (1971)
Blodsmässa Dracula-Frankenstein (1971)
Rio Lobo (1970)
Fort Utah (1968)
Zebra in the kitchen (1965)
Alias Jesse James (1959)
Snabbskytten från Arizona (1958)
Dödspatrullen (1951)
California Passage (1950)
Blodshämnd i Montana (1950)
Präriens erövrare (1950)
Hellfire (1949)
Röde hingsten i Klippiga Bergen (1949)
Nattens ryttare (1947)
Djungelhästen ( 1946)
Kairo (1942)


Externa länkar

Jim Davis på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.