Denny Doherty

Familjeträd för Denny Doherty

Nutida sångare och musiker

AmerikanskFödd Dennis Gerrard Stephen Doherty

Kanadensisk-amerikansk sångare, musiker och låtskrivare

Född 29 november 1940 Halifax, Nova Scotia , Kanada

Dog 19 januari 2007 Mississauga, Ontario , Kanada

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Denny DOHERTY (1940)

Mer information

Dennis Gerrard Stephen "Denny" Doherty, född 29 november 1940 i Halifax, Nova Scotia, död 19 januari 2007 i Mississauga, Ontario, var en kanadensisk-amerikansk sångare, musiker och låtskrivare, framförallt känd som en av medlemmarna i The Mamas and the Papas.
Doherty började sin musikkarriär i hemlandet Kanada. Senare lärde han känna "Mama" Cass Elliot och blev på så vis medlem i The Mamas and the Papas, baserade i Los Angeles.
...   Dennis Gerrard Stephen "Denny" Doherty, född 29 november 1940 i Halifax, Nova Scotia, död 19 januari 2007 i Mississauga, Ontario, var en kanadensisk-amerikansk sångare, musiker och låtskrivare, framförallt känd som en av medlemmarna i The Mamas and the Papas.
Doherty började sin musikkarriär i hemlandet Kanada. Senare lärde han känna "Mama" Cass Elliot och blev på så vis medlem i The Mamas and the Papas, baserade i Los Angeles.


Diskografi


Solo
Studioalbum
1971 – Watcha Gonna Do?
1974 – Waiting for a Song
Singlar
1971 – "To Claudia on Thursday" / "Tuesday Morning"
1971 – "Watcha Gonna Do" / "Gathering The Words"
1973 – "Indian Girl" / "Baby Catch The Moon"
1973 – "My Song" / "Indian Girl"
1974 – "You'll Never Know" / "Good Night and Good Morning"
1976 – "Simone" / "Simone"
Samlingsalbum
2018 – Of All The Things: The Complete ABC/Dunhill Masters


Filmografi
1984 – Windows (TV-serie)
1992 – Hurt Penguins
1992 – Oh, What a Night
1993 – 2003 – Theodore Tugboat (TV-serie)
1997 – Elvis Meets Nixon
1997 – Pit Pony (film)
1998 – The Real Howard Spitz
1999 – 2000 – Pit Pony (TV-serie)
2001 – 2001 – Prince Charming (TV-film)
2004 – 25 Years of Skinnamarink
2005 – This Is Wonderland (TV-serie)
2007 – Trailer Park Boys (TV-serie)


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Denny Doherty.
Officiell webbplats
Denny Doherty på IMBd



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.