Brendan Fraser

Familjeträd för Brendan Fraser

Skådespelare och artister

AmerikanskFödd Brendan James Fraser

Amerikansk-kanadensisk skådespelare

Född 3 december 1968 Indianapolis, Indiana , Amerikas förenta stater (55 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Brendan FRASER (1968)

Mer information

Brendan James Fraser, född 3 december 1968 i Indianapolis i Indiana, är en amerikansk-kanadensisk skådespelare.
Under 1990- och 2000-talet gjorde Fraser sig känd som charmig äventyrshjälte i filmer som Djungel George (1997) och Mumien (1999) med uppföljare. I slutet av 00-talet försvann Fraser från strålkastarljuset till följd av hälsoskäl och en skilsmässa. I samband med Metoo-rörelsen anklagade Fraser filmchefen Philip Berk för att ha förgripit sig på honom sexuellt år 2003. Händelsen medförde att Fraser hamnade i en depression. Mellan 2003 och 2018 var Frasers filmroller få. År 2022 gjorde han comeback då han fick huvudrollen i Darren Aronofskys dramafilm The Whale. Han fick god kritik för rollen och på Oscarsgalan 2023 vann han en Oscar för bästa manliga huvudroll.
...   Brendan James Fraser, född 3 december 1968 i Indianapolis i Indiana, är en amerikansk-kanadensisk skådespelare.
Under 1990- och 2000-talet gjorde Fraser sig känd som charmig äventyrshjälte i filmer som Djungel George (1997) och Mumien (1999) med uppföljare. I slutet av 00-talet försvann Fraser från strålkastarljuset till följd av hälsoskäl och en skilsmässa. I samband med Metoo-rörelsen anklagade Fraser filmchefen Philip Berk för att ha förgripit sig på honom sexuellt år 2003. Händelsen medförde att Fraser hamnade i en depression. Mellan 2003 och 2018 var Frasers filmroller få. År 2022 gjorde han comeback då han fick huvudrollen i Darren Aronofskys dramafilm The Whale. Han fick god kritik för rollen och på Oscarsgalan 2023 vann han en Oscar för bästa manliga huvudroll.


Privatliv
Fraser träffade Afton Smith den 4 juli 1993 och de gifte sig den 27 september 1998. Tillsammans har de tre söner: Griffin Arthur Fraser, född 2002, Holden Fletcher Fraser, född 2004 och Leland Francis Fraser, född 2006. Den 27 december 2007 meddelade Frasers publicist att paret skulle skiljas.


Filmografi (i urval)
1992 – California Man
1992 – Den inre kretsen
1993 – Twenty Bucks
1994 – Airheads
1996 – Änka på låtsas
1997 – Djungel-George
1997 – Still Breathing
1998 – Simpsons, avsnitt King of the Hill (gäströst i TV-serie)
1999 – Mumien
1999 – Dudley Do-Right
1999 – Rätt upp i 90-talet!
2000 – Djävulen och jag
2001 – Monkeybone
2001 – Mumien – återkomsten
2002 och 2004 – Scrubs (som Ben Sullivan i episod 1.22, 1.23 och 3.14)
2002 – Den stillsamme amerikanen
2003 – Looney Tunes: Back in Action
2004 – Crash
2008 – Mumien: Drakkejsarens grav
2008 – Bläckhjärta
2008 – Resan till Jordens medelpunkt
2009 – G.I. Joe: The Rise of Cobra
2010 – Extraordinary Measures
2010 – Varning för vilda djur
2010 – This Side of the Looking Glass
2012 – Whole Lotta Sole
2013 – Escape from Planet Earth
2013 – Gimme Shelter
2014 – Den stora nötkuppen
2015 – Texas Rising (TV-serie)
2016 – The Affair (TV-serie)
2019 – Doom Patrol (TV-serie)
2022 – The Whale


Källor


Externa länkar
Brendan Fraser på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.