Kenny G

Familjeträd för Kenny G

Kompositörer, Nutida sångare och musiker, Bokförlag, producent

AmerikanskFödd Kenneth Bruce Gorelick

Amerikansk musiker

Född 5 juni 1956 Seattle, Washington , Amerikas förenta stater (68 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Kenny G (1956)

Mer information

Kenneth Gorelick, mer känd under sitt artistnamn Kenny G, född 5 juni 1956 i Seattle, Washington, är en amerikansk musiker, känd kanske främst för sitt trakterande av sopransaxofon men även andra saxofoner samt tvärflöjt. Han kallar sig själv för jazzmusiker men gör mest popballader som till exempel Songbird, The Moment och Forever in Love. Kenny G har även spelat saxofon på andra artisters album, som ex. Frank Sinatra, Toni Braxton, Andrea Bocelli med flera. Har även deltagit i Katy Perrys musikvideo Last Friday Night (2011).

...   Kenneth Gorelick, mer känd under sitt artistnamn Kenny G, född 5 juni 1956 i Seattle, Washington, är en amerikansk musiker, känd kanske främst för sitt trakterande av sopransaxofon men även andra saxofoner samt tvärflöjt. Han kallar sig själv för jazzmusiker men gör mest popballader som till exempel Songbird, The Moment och Forever in Love. Kenny G har även spelat saxofon på andra artisters album, som ex. Frank Sinatra, Toni Braxton, Andrea Bocelli med flera. Har även deltagit i Katy Perrys musikvideo Last Friday Night (2011).


Diskografi
1982 - Kenny G
1983 - G Force
1985 - Gravity
1986 - Duotones
1988 - Silhouette
1989 - Kenny G Live
1992 - Breathless
1994 - Miracles: The Holiday Album
1996 - The Moment
1999 - Classics in The Key of G
1999 - Faith: A Holiday Album
2002 - Paradise
2002 - Wishes: A Holiday Album
2004 - At Last...The Duets Album
2006 - I'm in The Mood For Love: The Most Romantic Melodies of All Time
2008 - Rhythm and Romance


Externa länkar
kennyg.com



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.