John P. Hammond

Familjeträd för John P. Hammond

Nutida sångare och musiker

AmerikanskFödd John Paul Hammond

Amerikansk bluesgitarrist och sångare

Född 13 november 1942 New York City, New York , Amerikas förenta stater (81 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. John P. HAMMOND (1942)

Mer information

John P. Hammond, född 13 november 1942 i New York, USA, är en amerikansk bluesgitarrist och sångare. Han kallas även John Hammond och John Hammond Jr. Han är son till den legendariske musikproducenten John H. Hammond.
Till sin musik har Hammond hämtat influenser från Chuck Berry, Bo Diddley, John Lee Hooker, Son House, Robert Johnson, Jimmy Reed och Muddy Waters.
...   John P. Hammond, född 13 november 1942 i New York, USA, är en amerikansk bluesgitarrist och sångare. Han kallas även John Hammond och John Hammond Jr. Han är son till den legendariske musikproducenten John H. Hammond.
Till sin musik har Hammond hämtat influenser från Chuck Berry, Bo Diddley, John Lee Hooker, Son House, Robert Johnson, Jimmy Reed och Muddy Waters.


Utmärkelser
Grammy (1985)


Diskografi
Timeless (2014)
Rough & Tough (2009)
Push Comes to Shove (2007)
Live in Greece (2006)
In Your Arms Again (2005)
At the Crossroads: The Blues of Robert Johnson (2003)
Ready for Love (2003)
Country Blues (Bonus Tracks) (2002)
Big City Blues (Bonus Tracks) (2002)
Wicked Grin (2001)
Long as I Have You (1998)
Found True Love (1996)
Trouble No More (1994)
You Can't Judge a Book by the Cover (1993)
Got Love If You Want It (1992)
Live (1992)
Nobody But You (1988)
Spoonful (1984)
Hits for the Highway (1983)
Frogs for Snakes (1982)
Mileage (1980)
Hot Tracks(1979)
Can't Beat The Kid (1975)
Little Big Man (Original Soundtrack) (1971)
When I Need (1971)
Source Point (1970)
Southern Fried (1969)
Sooner or Later (1968)
I Can Tell (1967)
So Many Roads (1965)
Country Blues (1964)
Big City Blues (1964)
John Hammond (1962)


Externa länkar
Officiell webbplats
John Hammond Biography



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.