Julie Harris

Familjeträd för Julie Harris

Skådespelare och artister

AmerikanskFödd Julia Ann Harris

Amerikansk skådespelare

Född 2 december 1925 Grosse Pointe, Michigan , Amerikas förenta stater

Dog 24 augusti 2013 West Chatham, Massachusetts , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Julie HARRIS (1925)

Mer information

Julia Ann "Julie" Harris, född 2 december 1925 i Grosse Pointe, Michigan, död 24 augusti 2013 i West Chatham, Massachusetts, var en amerikansk skådespelare.

...   Julia Ann "Julie" Harris, född 2 december 1925 i Grosse Pointe, Michigan, död 24 augusti 2013 i West Chatham, Massachusetts, var en amerikansk skådespelare.


Biografi
Hon erhöll sin skådespelarutbildning vid Yale Drama School och Lee Strasbergs berömda teaterskola Actors Studio i New York. Hon gjorde debut på Broadway 1945. Nästan omgående uppmärksammades hon för sina känsliga och sublima tolkningar av komplicerade roller.
Harris filmdebuterade 1952 i The Member of the Wedding. En av hennes främsta roller var som Abra i Öster om Eden (1955).
Hon erhöll flera Tony- och Emmyutmärkelser.


Filmografi i urval
1952 – The Member of the Wedding
1955 – Jag är en kamera
1955 – Öster om Eden
1963 – Det spökar på Hill House
1966 – Harper - En kille på hugget
1967 – Reflexer i ett gyllene öga
1976 – De fördömdas resa
1988 – De dimhöljda bergens gorillor
1988 – Prinsen och mrs Simpson (TV-film)
1992 – HouseSitter
1993 – The Dark Half
1995 – Secrets (TV-film)
1999 – The First of May


Teater


Roller


Referenser


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Julie Harris.
Julie Harris på Internet Broadway Database (engelska)
Julie Harris på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.