Margareta HÖGFORS

Familjeträd för Margareta HÖGFORS

Nutida sångare och musiker

SvenskFödd Alice Margareta HÖGFORS

Svensk sångerska

Född 20 juli 1905 Tegelsmora, Uppland , Sverige

Dog 17 april 1974 Hindås , Sverige

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Margareta HÖGFORS (1905)

Mer information

Alice Margareta Högfors, född 20 juli 1905 i Tegelsmora, Uppland, död 17 april 1974 i Hindås, var en svensk operettsångare och skådespelare.

...   Alice Margareta Högfors, född 20 juli 1905 i Tegelsmora, Uppland, död 17 april 1974 i Hindås, var en svensk operettsångare och skådespelare.


Biografi
Högfors utbildade sig vid Operaskolan och avlade dessutom musiklärarexamen vid Musikaliska akademien. Efter sångstudier i Stockholm, Milano och Berlin scendebuterade hon 1932 som Laura i Tiggarstudenten vid Stora Teatern, Göteborg och var sedan engagerad där 1932 och 1935–1936. Däremellan spelade hon säsongen 1933–1934 på Oscarsteatern i Stockholm. Hon gästspelade även i Sverige, Danmark, Finland och Tyskland.Hon gifte sig först 1934 med Engelbert Bertel-Nordström och därefter 1941 med regissören Carl Cramér.


Filmografi
1931 – Ungkarlsparadiset
1943 – Aktören
1943 – Hans Majestäts rival
1945 – Hans Majestät får vänta
1953 – Moderskapets kval och lycka


Teater


Roller


Referenser
Noter
Tryckta källorOttoson, Elvin (1941). Minns du det än... : ett avsnitt ur operettens historia. Stockholm: Fritzes bokförl. sid. 152. Libris 1404046



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.