Marsha Hunt

Familjeträd för Marsha Hunt

Skådespelare och artister, Model

AmerikanskFödd Marcia Virginia Hunt

Amerikansk film- och teaterskådespelare

Född 17 oktober 1917 Chicago, Illinois , Amerikas förenta stater

Dog 7 september 2022 Los Angeles, California , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Marsha HUNT (1917)

Mer information

Marsha Hunt, född 17 oktober 1917 i Chicago, Illinois, död 7 september 2022 i Los Angeles, Kalifornien, var en amerikansk film- och teaterskådespelare och politisk aktivist.Hon filmdebuterade som artonåring i The Virginia Judge 1935 och medverkade i över 110 filmer och TV-produktioner. På grund av att hon offentligt gick ut med stöd för "Hollywood Ten", de första personer som svartlistades av Hollywood under McCarthy-eran, blev hon själv svartlistad under 1950-talet. Det ledde till att hon fram till 1957 hade svårt att få arbete.
Hunt var engagerad politisk aktivist och arbetade bland annat för att motverka svält och hemlöshet. Hon stödde samkönade äktenskap, arbetade för ökad medvetenhet om den globala uppvärmningen och i fredsfrågor.
...   Marsha Hunt, född 17 oktober 1917 i Chicago, Illinois, död 7 september 2022 i Los Angeles, Kalifornien, var en amerikansk film- och teaterskådespelare och politisk aktivist.Hon filmdebuterade som artonåring i The Virginia Judge 1935 och medverkade i över 110 filmer och TV-produktioner. På grund av att hon offentligt gick ut med stöd för "Hollywood Ten", de första personer som svartlistades av Hollywood under McCarthy-eran, blev hon själv svartlistad under 1950-talet. Det ledde till att hon fram till 1957 hade svårt att få arbete.
Hunt var engagerad politisk aktivist och arbetade bland annat för att motverka svält och hemlöshet. Hon stödde samkönade äktenskap, arbetade för ökad medvetenhet om den globala uppvärmningen och i fredsfrågor.


Filmografi i urval
1936 – Hollywood Boulevard
1936 – Oss greker emellan
1940 – En man för Elizabeth
1940 – Flygkommando
1941 – Farväl miss Bishop
1941 – Blommor i skugga
1941 – Utan skrupler
1942 – Mördare i handskar
1943 – Vi människor
1943 – På villovägar
1945 – Domens dal
1948 – Reptilen
1952 – Hela världen är förälskad


Källor


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Marsha Hunt (skådespelare).

Marsha Hunt på Internet Movie Database (engelska)
Marsha Hunt på Svensk Filmdatabas



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.