Marie DUBOIS

Familjeträd för Marie DUBOIS

Skådespelare och artister

FranskFödd Claudine Lucie Pauline HUZÉ

Fransk skådespelare

Född 12 januari 1937 Paris , Frankrike

Dog 15 oktober 2014 Lescar, Pyrénées-Atlantiques , Frankrike

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Marie DUBOIS (1937)

Mer information

Marie Dubois, född Claudine Lucie Pauline Huzé 12 januari 1937 i Paris, död 15 oktober 2014 i Lescar i Pyrénées-Atlantiques, var en fransk skådespelare som under 1960- och 70-talen spelade i ett stort antal filmer i såväl konstnärlig som folklig stil. Mot slutet av 1970-talet drabbades hon av multipel skleros och hon var sedan 2001 aktivt engagerad i den organiserade kampen mot sjukdomen.
I sin ungdom studerade hon drama, inklusive klassisk och modern komedi, och upptäcktes av François Truffaut som värvade henne till Skjut på pianisten! (Tirez sur le pianiste). I samband med detta tog hon artistnamnet Marie Dubois som en hyllning till hjältinnan i en roman från 1952 av Jacques Audiberti.
...   Marie Dubois, född Claudine Lucie Pauline Huzé 12 januari 1937 i Paris, död 15 oktober 2014 i Lescar i Pyrénées-Atlantiques, var en fransk skådespelare som under 1960- och 70-talen spelade i ett stort antal filmer i såväl konstnärlig som folklig stil. Mot slutet av 1970-talet drabbades hon av multipel skleros och hon var sedan 2001 aktivt engagerad i den organiserade kampen mot sjukdomen.
I sin ungdom studerade hon drama, inklusive klassisk och modern komedi, och upptäcktes av François Truffaut som värvade henne till Skjut på pianisten! (Tirez sur le pianiste). I samband med detta tog hon artistnamnet Marie Dubois som en hyllning till hjältinnan i en roman från 1952 av Jacques Audiberti.


Filmografi i urval
1960 – Skjut på pianisten!
1961 – Une femme est une femme
1962 – Jules och Jim
1966 – Den stora kalabaliken
1967 – Tjuven
1969 – Monte Carlo-rallyt eller Dessa fantastiska män i sina skumpande skraltiga automobiler
1974 – Vänner emellan
1976 – Den oskyldige
1980 – Min farbror från Amerika
1997 – Svindlande insatser


Källor


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Marie Dubois.

Marie Dubois på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.