Nina KINERT

Familjeträd för Nina KINERT

Nutida sångare och musiker

SvenskFödd Nina Micaela KINERT

Svensk singer/songwriter

Född 26 september 1983 Stockholm , Sverige (38 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Nina KINERT (1983)

Mer information

Nina Micaela Kinert, född 26 september 1983 i Stockholm, är en svensk singer/songwriter.
Kinerts musik var i början av hennes karriär en blandning country, blues, folkmusik och pop. Idag är det mer pop och synt- och trumbaserad musik.
Hennes första album, Heartbreaktown, släpptes 2004 av Sony Music. Debutalbumet följdes av EP:n Visitor (2005), samt albumen Let There Be Love (2005) och Pets & Friends (2008). Det sistnämnda gavs ut på det egna bolaget Another Records AB.
...  
Under några år har hon turnerat med och körat på väninnan Ane Bruns skivor. Under våren 2009 var hon förband och backup på grammisvinnaren Anna Ternheims turné i Sverige.
Numera turnerar hon i eget namn. Störst har framgångarna varit utanför hemlandet Sverige även om hon hos en smalare mer indie-orienterad publik är tämligen välkänd även i Sverige. I Nederländerna spelades hennes låt "Beast" ofta i radio under 2008.
Skivan Red Leader Dream (2010) skiljer sig från de tidigare genom ett större uttryck. Den är också helt egenproducerad till skillnad från de tidigare. Temat är ett rymdepos - inspirerat av Star Wars-serien.


Diskografi


Album
Heartbreaktown (2004)
Let There Be Love (2005)
Pets & Friends (2008)
Red Leader Dream (2010)
On Ice (2015)
Romantic (2018)


EP
Visitor (2005)
In Twos (2018)


Externa länkar
Nina Kinerts My Space-sida



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0


 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.