Joan Jett

Familjeträd för Joan Jett

Skådespelare och artister, Nutida sångare och musiker, Bokförlag, producent

AmerikanskFödd Joan Marie Larkin

Amerikansk gitarrist, sångare och skådespelare

Född 22 september 1958 Wynnewood, Pennsylvania , Amerikas förenta stater (65 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Joan JETT (1958)

Mer information

Joan Jett, eg. Joan Marie Larkin, född den 22 september 1958 i Wynnewood, en förort till Philadelphia, Pennsylvania, är en amerikansk gitarrist, sångare och skådespelare. Hon blev först känd i mitten av 1970-talet genom rockbandet The Runaways. Jett blev tillsammans med The Blackhearts år 2015 invald i Rock and Roll Hall of Fame.

...   Joan Jett, eg. Joan Marie Larkin, född den 22 september 1958 i Wynnewood, en förort till Philadelphia, Pennsylvania, är en amerikansk gitarrist, sångare och skådespelare. Hon blev först känd i mitten av 1970-talet genom rockbandet The Runaways. Jett blev tillsammans med The Blackhearts år 2015 invald i Rock and Roll Hall of Fame.


Biografi
Joan Jett föddes i Philadelphia men flyttade senare till Hollywood i Los Angeles, där hon, fortfarande i tonåren, väckte uppmärksamhet som gitarrist, huvudsaklig låtskrivare och en av sångerskorna i The Runaways, ett pre-punk/hårdrockband bestående av enbart tonåriga tjejer. De fick en hit med låten "Cherry Bomb".
Den tidigare ledsångerskan Cherie Currie lämnade bandet, och Joan Jett tog över rollen som första sångerska och förgrundsfigur. Gruppen var populärare i Japan än i USA. Förutom Jett och Cherie Currie (sång) bestod gruppen genom åren av Lita Ford (gitarr, sång), Sandy West (trummor, sång, dog i lungcancer 21 oktober 2006), Michael Steele (sång, basgitarr), Peggy Foster (basgitarr), Jackie Fox (basgitarr), Vicki Blue (basgitarr), Laurie McAllister (basgitarr).
Efter att The Runaways upplöstes 1979 producerade Jett ett album åt Los Angeles-punkbandet The Germs och gav sig sedan på en solokarriär. Hon har gjort många kända hits som bland andra "Bad Reputation", "I Hate Myself For Loving You", "Do You Wanna Touch Me" och "I Love Rock 'N' Roll" med sitt band Joan Jett and the Blackhearts.
I filmen The Runaways från 2010 spelas Jett av Kristen Stewart, som liksom hon själv är vegetarian.


Diskografi

Studioalbum som Joan Jett
1980 – Joan Jett
1981 – Bad Reputation
1990 – The Hit List
Studioalbum som Joan Jett & the Blackhearts
1981 – I Love Rock 'N' Roll
1983 – Album
1984 – Glorious Results of a Misspent Youth
1986 – Good Music
1988 – Up Your Alley
1991 – Notorious
1994 – Pure and Simple
2004 – Naked
2006 – Sinner
2013 – Unvarnished
Singlar på Billboard Hot 100
1982 – "I Love Rock 'n' Roll (#1)
1982 – "Crimson and Clover" (#7)
1982 – "Do You Wanna Touch Me" (#20)
1983 – "Everyday People" (#37)
1983 – "Fake Friends" (#35)
1986 – "Good Music" (#83)
1987 – "Light of Day" (som The Barbusters) (#33)
1988 – "I Hate Myself for Loving You" (#8)
1988 – "Little Liar" (#19)
1990 – "Dirty Deeds" (#36)
Albumsamarbeten
1995 – Evil Stig (med The Gits)


Referenser


Externa länkar

Wikimedia Commons har media som rör Joan Jett.
Officiell webbplats
Joan Jett på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.