Juliette Lewis

Familjeträd för Juliette Lewis

Skådespelare och artister

AmerikanskFödd Juliette Lake Lewis

Amerikansk skådespelare

Född 21 juni 1973 Los Angeles, California , Amerikas förenta stater (50 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Juliette LEWIS (1973)

Mer information

Juliette Lewis, född Juliette Lake Lewis den 21 juni 1973 i Los Angeles, Kalifornien, är en amerikansk skådespelare och musiker.

...   Juliette Lewis, född Juliette Lake Lewis den 21 juni 1973 i Los Angeles, Kalifornien, är en amerikansk skådespelare och musiker.


Biografi
Lewis föddes i Woodland Hills, Kalifornien. Hennes far var skådespelaren Geoffrey Lewis och modern är grafisk formgivare. Föräldrarna skilde sig när Lewis var två år.Redan vid sju års ålder bestämde hon sig för att bli skådespelare och sedan hon var tolv år gammal har hon medverkat i fyrtiotalet filmer och TV-filmer. Hon har också medverkat i en reklamfilm för det amerikanska jeansmärket GAP, där hon dansade till Daft Punks "Digital Love". Under flera år var hon och Brad Pitt ett par och hon spelade mot honom i Kalifornia och Too Young to Die?.
Flera av hennes rollgestaltningar är som sköra, godtrogna och destruktiva kvinnor. 1992 blev hon Oscarsnominerad för bästa kvinnliga biroll för sin roll som dottern Danielle Bowden i Martin Scorseses Cape Fear där hon spelade mot Robert de Niro och Nick Nolte. Juliette Lewis gör rösten till Nina, en av huvudkaraktärerna i Tarik Salehs animerade film Metropia.
Mellan 2003 och 2009 ägnade hon sig åt sitt rockband, Juliette and the Licks. Bland andra samarbetade hon med låtskrivaren Linda Perry.
Hon är scientolog sedan uppväxten.


Filmografi (urval)
1989 – Ett päron till farsa firar jul
1991 – Cape Fear
1993 – Kalifornia
1993 – Romeo is Bleeding
1993 – Gilbert Grape
1994 – Natural Born Killers
1994 – Mixed Nuts
1995 – Strange Days1995 - The Basketball Diaries
1996 – From Dusk Till Dawn
1999 – The 4th Floor
1999 – Den första kärleken
2000 – Way of the Gun
2001 – I Gaudis Fotspår
2002 – Desperata kvinnor (TV-film)
2002 – En kvinnas hämnd
2003 – Old School
2003 – Cold Creek Manor
2004 – Chasing Freedom (TV-film)
2004 – Blueberry
2004 – Starsky & Hutch
2005 – Aurora Borealis
2005 – Daltry Calhoun
2006 – Lightfield's Home Videos
2006 – The Darwin Awards
2006 – My Name Is Earl, avsnitt The Bounty Hunter (gästroll i TV-serie)
2006 – Grilled
2006 – Catch and Release
2009 – Metropia (röst)
2009 – Whip it!
2010 – Pappa på burk
2011 – Hick
2013 – En familj – August: Osage County
2015 – Secrets and Lies (TV-serie)
2015 – Jem and the Holograms
2016 – Nerve
2020 – I Know This Much Is True (TV-serie)
2021 – Yellowjackets (TV-serie)


Diskografi
Juliette and the Licks

…Like a Bolt of Lightning (2004)
You're Speaking My Language (2005)
Four on the Floor (2006)Juliette Lewis

Terra Incognita (2009)
Future Deep (2017)


Källor


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Juliette Lewis.

Juliette Lewis på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.