Kenny Loggins

Familjeträd för Kenny Loggins

Nutida sångare och musiker

AmerikanskFödd Kenneth Clark Loggins

Amerikansk sångare och låtskrivare

Född 7 januari 1948 Everett, Washington , Amerikas förenta stater (76 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Kenny LOGGINS (1948)

Mer information

Kenneth Clark "Kenny" Loggins, född 7 januari 1948 i Everett, Washington, är en amerikansk sångare och låtskrivare. Han var mest populär under 1970- och 1980-talen.

...   Kenneth Clark "Kenny" Loggins, född 7 januari 1948 i Everett, Washington, är en amerikansk sångare och låtskrivare. Han var mest populär under 1970- och 1980-talen.


Historia
Kenny Loggins föddes i Everett i Washington. Familjen flyttade sedan till Detroit och Seattle för att till slut bosätta sig i Alhambra i Los Angeles County i Kalifornien. Loggins lär ha varit mycket blyg och därför använde han sig av musiken för att komma över sin blyghet. Han upptäckte att han var en habil gitarrist och sångare och blev medlem i bandet Gator Creek som signerades av Mercury Records och utgav ett självbetitlat album 1970. Albumet innehöll bland annat en version av "Danny's Song" som sedan spelades in av sångduon Loggins and Messina. Sedan blev Kenny Loggins medlem i bandet Second Helping och när bandet upplöstes började han i det mer kända bandet The Electric Prunes.
Loggins blev snart känd som en habil gitarrist och pianist, med det var som låtskrivare han gjorde störst intryck i musikbranschen. Han blev låtskrivare i staben vid Wintergate Music. Han skrev bland annat fyra låtar som spelades in av The Nitty Gritty Dirt Band och hamnade på deras album Uncle Charle & His Dog Teddy. En av låtarna Loggins skrev, "House at Pooh Corner", blev en hit för The Nitty Gritty Dirt Band.
Succén med The Nitty Gritty Dirt Band uppmärksammades av en tidigare medlem i Buffalo Springfield och Poco, Jim Messina, på den tiden musikproducent i staben vid CBS. Messina skulle producera Loggins debutalbum, men medverkade som musiker och sångare och albumet utgavs som debutalbum för duon kallad Loggins and Messina. Som medlem av duon Loggins and Messina blev Loggins känd för låtar som "Danny's Song", "House at Pooh Corner" och "Your Mama Don't Dance".
Loggins and Messina upplöstes 1976 och Kenny Loggins fortsatte som soloartist. Han fick 1984 en stor hit med låten "Footloose" från filmen med samma namn. Andra hits från filmer är "Playing With the Boys" och "Danger Zone", båda från Top Gun (1986) och "Meet Me Halfway" från Over the Top (1987). Han var även med i projektet USA for Africa och sjöng ledmotivet "Your Heart Will Lead You Home" till Disneyfilmen Tigers film år 2000. Loggins har även vunnit flera Grammys, bland annat för "What a Fool Belive" tillsammans med Michael McDonald.
Loggins medverkar som DJ på radiokanalen Los Santos Rock Radio i GTA V, där han bland annat spelar sin egen låt "I'm Free (Heaven Helps The Man)".


Diskografi (urval)

Studioalbum;
1976 – Celebrate Me Home
1978 – Nightwatch
1979 – Keep the Fire
1982 – High Adventure
1985 – Vox Humana
1988 – Back to Avalon
1991 – Leap of Faith
1994 – Return to Pooh Corner
1997 – The Unimaginable Life
1998 – December
2000 – More Songs from Pooh Corner
2003 – It's About Time
2007 – How About Now
2009 – All Join In
Livealbum

1980 – Kenny Loggins Alive
1993 – Outside: From the Redwoods
Samlingsalbum

1993 – Love Songs of Kenny Loggins
1997 – Yesterday, Today, Tomorrow
2002 – The Essential Kenny Loggins
Singlar (topp 20 på Billboard Hot 100)

1978 – "Whenever I Call You "Friend"" (med Stevie Nicks) (#5)
1979 – "This Is It" (#11)
1980 – "I'm Alright" (#7)
1982 – "Don't Fight It" (med Steve Perry) (#17)
1983 – "Heart to Heart" (#15)
1984 – "Footloose" (#1)
1986 – "Danger Zone" (#2)
1987 – "Meet Me Half Way" (#11)
1988 – "Nobody's Fool" (#8)
Annat

1994 – Grammy's Greatest Moments Volume III (Loggins framför "Footloose" live)


Referenser


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Kenny Loggins.
Officiell webbplats
Kenny Loggins på allmuic.com
Loggins på swedishcharts.com



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.