Patty LOVELESS

Familjeträd för Patty LOVELESS

Nutida sångare och musiker

AmerikanskFödd Patty Lee RAMEY

Amerikansk countrysångerska

Född 4 januari 1957 Pikeville, Kentucky , Amerikas förenta stater (67 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Patty LOVELESS (1957)

Mer information

Patty Loveless, född Patricia Lee Ramey den 4 januari 1957 i Pikeville, Kentucky, är en amerikansk countrysångerska.


...   Patty Loveless, född Patricia Lee Ramey den 4 januari 1957 i Pikeville, Kentucky, är en amerikansk countrysångerska.


Karriär
Hon slog igenom i slutet av 1980-talet. Hennes radiovänliga countrymusik och inte minst hennes ballader vann henne många fans och flera utmärkelser, bland annat Årets kvinnliga sångerska från Country Music Association och Academy of Country Music.
Albumet Strong Heart från år 2000 var mer pop än country och försäljningssuccén uteblev. Året därpå gjorde hon en oväntad helomvändning med albumet Mountain Soul, som var utpräglat bluegrass. De flesta av hennes skivor har producerats av maken Emory Gordy Jr. Hon var tidigare gift med Terry Lovelace. Hon valde dock "Loveless" som artistnamn för att inte förväxlas med porrstjärnan Linda Lovelace.


Diskografi
StudioalbumPatty Loveless (1986)
If My Heart Had Windows (1988)
Honky Tonk Angel (1988)
On Down the Line (1990)
Up Against My Heart (1991)
Only What I Feel (1993)
When Fallen Angels Fly (1994)
The Trouble With the Truth (1996)
Long Stretch of Lonesome (1997)
Strong Heart (2000)
Mountain Soul (2001)
Bluegrass and White Snow: A Mountain Christmas (2002)
On Your Way Home (2003)
Dreamin' My Dreams (2005)
Sleepless Nights (2008)
Mountain Soul II (2009)SamlingsalbumGreatest Hits (1993)
Patty Loveless Sings Songs of Love (1996)
Classics (1999)
20th Century Masters - The Millennium Collection: The Best of Patty Loveless (2000)
The Definitive Collection (2005)
The Patty Loveless Collection (2006)
16 Biggest Hits (2007)
Super Hits (2008)Singlar (topp 10 på Billboard Hot Country Songs)

1988 – "If My Heart Had Windows" (#10)
1988 – "A Little Bit in Love" (#2)
1988 – "Blue Side of Town" (#4)
1989 – "Don't Toss Us Away" (#5)
1989 – "Timber, I'm Falling in Love" (#1)
1989 – "The Lonely Side of Love" (#6)
1990 – "Chains" (#1)
1990 – "On Down the Line" (#5)
1991 – "I'm That Kind of Girl" (#5)
1991 – "Hurt Me Bad (In a Real Good Way)" (#3)
1993 – "Blame It on Your Heart" (#1)
1993 – "You Will" (#6)
1994 – "How Can I Help You Say Goodbye" (#3)
1994 – "I Try to Think About Elvis" (#3)
1994 – "Here I Am" (#4)
1995 – "You Don't Even Know Who I Am" (#5)
1995 – "Halfway Down" (#6)
1995 – "You Can Feel Bad" (#1)
1996 – "Lonely Too Long" (#1)
1996 – "She Drew a Broken Heart" (#4)


Utmärkelser
Academy of Country Music

1996 Top Female Vocalist
1997 Top Female VocalistAmerican Music Awards

1989 Favorite New Country ArtistCountry Music Association

1995 Album of the Year – "When Fallen Angels Fly"
1996 Female Vocalist of the Year
1998 Vocal Event of the Year (med George Jones – You Don't Seem to Miss Me)Grand Ole Opry

Invald 1988Georgia Music Hall of Fame

Invald 2005Grammy Awards

1998 Best Country Collaboration with Vocals - Same Old Train
2011 Best Bluegrass Album – Mountain Soul IIKentucky Music Hall of Fame

Invald 2011


Referenser


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Patty Loveless.
Officiell webbplats
Patty Loveless på allmusic.com
Diskografi på Discogs



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.