Wynton Marsalis

Familjeträd för Wynton Marsalis

Kompositörer, Nutida sångare och musiker

AmerikanskFödd Wynton Learson Marsalis

Amerikansk trumpetare och kompositör

Född 18 oktober 1961 New Orleans, Louisiana , Amerikas förenta stater (62 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Wynton MARSALIS (1961)

Mer information

Wynton Learson Marsalis, född 18 oktober 1961 i New Orleans, Louisiana, är en amerikansk trumpetare och kompositör som utmärkt sig som en av de främsta nutida uttolkarna både inom klassisk musik och jazz.[källa behövs]Marsalis ser sig själv först och främst som en jazztrumpetare som råkar kunna spela Haydn. Han har för sin musik belönats med bland annat nio Grammy Awards och ett Pulitzerpris.
Han är son till jazzpianisten Ellis Marsalis Jr. och bror till saxofonisten Branford Marsalis.
...   Wynton Learson Marsalis, född 18 oktober 1961 i New Orleans, Louisiana, är en amerikansk trumpetare och kompositör som utmärkt sig som en av de främsta nutida uttolkarna både inom klassisk musik och jazz.[källa behövs]Marsalis ser sig själv först och främst som en jazztrumpetare som råkar kunna spela Haydn. Han har för sin musik belönats med bland annat nio Grammy Awards och ett Pulitzerpris.
Han är son till jazzpianisten Ellis Marsalis Jr. och bror till saxofonisten Branford Marsalis.


Diskografi
Album1980 – All American Hero
1980 – Wynton
1981 – Wynton Marsalis
1983 – Think of One
1984 – Hot House Flowers
1984 – English Chamber Orchestra
1985 – Black Codes (From the Underground)
1985 – Baroque Music: Wynton Marsalis, Edita Gruberova, Raymond Leppard & the English Chamber
1985 – J Mood
1986 – Marsalis Standard Time, Vol. 1
1986 – Live at Blues Alley
1986 – Tomasi/Jolivet: Trumpet Concertos
1987 – Standard Time, Vol. 2: Intimacy Calling
1987 – Carnaval
1988 – The Majesty of the Blues
1988 – Baroque Music for Trumpets
1988 – Levee Low Moan: Soul Gestures in Southern Blue, Vol. 3
1988 – Thick in the South: Soul Gestures in Southern Blue, Vol. 1
1988 – Uptown Ruler: Soul Gestures in Southern Blue, Vol. 2
1989 – Crescent City Christmas Card
1989 – Quiet City
1990 – Portrait of Wynton Marsalis
1990 – 24
1990 – Trumpet Concertos
1990 – Standard Time, Vol. 3: The Resolution of Romance
1990 – Tune in Tommorrow (soundtrack)
1991 – Blue Interlude
1992 – In This House, On This Morning
1992 – Citi Movement
1993 – Hot Licks: Gypsy
1993 – On the Twentieth Century
1994 – Joe Cool's Blues
1994 – Live in Swing Town
1995 – Blakey's Messengers, Vol. 1
1995 – Blakey's Messengers, Vol. 2
1995 – Blakey's Theme
1996 – Live at Bubba's
1996 – In Gabriel's Garden
1996 – Jump Start and Jazz
1998 – Standard Time, Vol. 5: The Midnight Blues
1998 – One by One
1998 – Lincoln Center Jazz Orchestra: Live in Swing City
1999 – Standard Time, Vol. 4: Marsalis Plays Monk
1999 – At the Octoroon Balls: String Quartet No. 1
1999 – Fiddler's Tale
1999 – Big Train
1999 – Sweet Release and Ghost Story
1999 – Standard Time, Vol. 6: Mr. Jelly Lord
1999 – Los Elefantes
1999 – Reeltime
1999 – The Marciac Suite
2000 – Immortal Concerts: Jody
2000 – The London Concert: Haydn/Hummel/Mozart/Fasch
2000 – Goin' Down Home
2002 – Angel Eyes
2002 – All Rise
2004 – The Magic Hour
2004 – Unforgivable Blackness: The Rise and Fall of Jack Johnson
2005 – Live at the House of Tribes
2007 – From the Plantation to the Penitentiary



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.