Yvette Mimieux

Familjeträd för Yvette Mimieux

Skådespelare och artister

AmerikanskFödd Yvette Carmen Mimieux

Amerikansk skådespelare

Född 8 januari 1942 Los Angeles, California , Amerikas förenta stater

Dog 18 januari 2022 Los Angeles, California , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Yvette MIMIEUX (1942)

Mer information

Yvette Carmen Mimieux, född 8 januari 1942 i Los Angeles, död 17 januari 2022 i Los Angeles, var en amerikansk skådespelare och manusförfattare.

...   Yvette Carmen Mimieux, född 8 januari 1942 i Los Angeles, död 17 januari 2022 i Los Angeles, var en amerikansk skådespelare och manusförfattare.


Biografi
Yvette Mimieux slog igenom 1960 i ungdomsfilmen Här var'e pojkar och i rollen som Weena i H.G. Wells-filmatiseringen Tidsmaskinen. Hon kom senare att skriva manus till två TV-filmer. Hennes sista framträdande på film var TV-filmatiseringen av Jackie Collins Lady Boss 1992. Hon var också en framgångsrik affärskvinna i fastighetsbranschen.
Mimieux var gift med Stanley Donen 1972–1985. Hon gifte om sig 1986 med Howard F. Ruby.


Filmografi i urval
1992 – Lady Boss
1990 – Perry Mason: The Case of the Desperate Deception
1983 – Hjärntvätt
1979 – Det svarta hålet
1975 – Journey into Fear
1972 – Flygplan kapas
1968 – Dark in the Sun
1968 – På högsta våningen
1963 – Diamond Head
1962 – Ung kärlek i Florens
1962 – De fyra ryttarna
1962 – Bröderna Grimms underbara värld
1960 – Här var'e pojkar
1960 – Tidmaskinen


Källor


Externa länkar

Yvette Mimieux på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.