Richard Moll

Familjeträd för Richard Moll

Skådespelare och artister

AmerikanskFödd Charles Richard Moll

Amerikansk skådespelare

Född 13 januari 1942 Pasadena, California , Amerikas förenta stater

Dog 26 oktober 2023 Big Bear Lake, California , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Richard MOLL (1942)

Mer information

Richard Moll, född 13 januari 1943 i Pasadena, Kalifornien, död 26 oktober 2023 i Big Bear Lake, Kalifornien, var en amerikansk skådespelare. Han är mest känd för sin roll som Bull Shannon i NBCs situationskomedi Night Court mellan 1984 och 1992.

...   Richard Moll, född 13 januari 1943 i Pasadena, Kalifornien, död 26 oktober 2023 i Big Bear Lake, Kalifornien, var en amerikansk skådespelare. Han är mest känd för sin roll som Bull Shannon i NBCs situationskomedi Night Court mellan 1984 och 1992.


Personligt liv
Han föddes som Charles Richard Moll i Pasadena, Kalifornien. Modern hette Violet Anita (Grill som flicknamn), och jobbade som sjuksköterska, fadern Harry Findley Moll, arbetade som advokat. Han var gift med Susan Brown mellan 1993 och 2007 och de har två barn tillsammans. Han är med i Benevolent and Protective Order of Elks. Hans hem Elks lodge ligger i Big Bear Lake, Kalifornien, San Bernardino County.


Karriär
1981 spelade han mot Jan-Michael Vincent och Kim Basinger i filmen Hard Country. 1982 spelade han trollkarlen Xusia under flera lager smink i The Sword and the Sorcerer. 1981 spelade han den förskräcklige snömannen i kultklassiker Caveman med bland annat Ringo Starr och Dennis Quaid. Senare samma år rakade han huvudet för rollen som Hurok i science fiction-filmen Metalstorm: The Destruction of Jared-Syn, producenterna av Night Court gillade hans nya utseende så mycket att de bad honom att hålla det. Moll har använt rollen som Bull i reklamfilmer för Washington's Lottery.
Moll gjorde ett gästframträdande i pilotavsnittet av Highlander. Där spelade han "Slan", den onde odödlige som sammanför Connor MacLeod (Christopher Lambert) med sin släkting, Duncan MacLeod (Adrian Paul). Han har även varit med och gjort gästframträdanden i TV-serier såsom Babylon 5, The A-Team, Gänget och jag, Doktor Quinn, Våra värsta år m.m.
Man kan höra hans röst i många animerade filmer och tecknade serier, han har bland annat varit med i Batman: The Animated Series och Spider-Man: The Animated Series.


Filmografi – i urval


Filmer
Grottmannen (1981) - Abominable Snowman
Hard Country (1981) - Top Gun
Det grymma svärdet (1982) - Xusia
Titta vi spökar (1986) - Big Ben
En häxa till styvmorsa (1989) - Nathan Pringle
Laddat vapen 1 (1993) - Prison Attendant
Familjen Flinta (1994) – Hoagie
Terminal Force (1995) - Kyla
Klappjakten (1996) – Dementor
Living in fear (1997) – Fritz
But I'm a Cheerleader (1999) – Larry
Kalla mig Tomten (2001) - Brooding Santa
Headless Horseman (2007) - Kolchak Jefferson Stillwall


TV-serier
Family Affair (1967) - Lewis (1 avsnitt)
Rockford tar över (1978) - Ludes (1 avsnitt)
Familjen Macahan (1979) - Mose (1 avsnitt)
Gänget och jag (1979) - Eugene (2 avsnitt)
Mork & Mindy 1981) - Baba Gentle (1 avsnitt)
Remington Steele (1983) - Hallick (1 avsnitt)
The A-Team (1984) - Churlisco (2 avsnitt)
Night Court (1984-1992) - Bull Shannon (185 avsnitt)
Batman: The Animated Series - (röst som Two-Face) 1992-1995
Highlander (1993) - Slan Quince (1 avsnitt)
Uppdrag Chicago (1994) - Zaleb Carney (1 avsnitt)
Babylon 5 (1995) – Max (1 avsnitt)
Doktor Quinn – (1994 – 1995) – John (3 avsnitt)
Baywatch (1995) – Trapper (1 avsnitt)
Våra värsta år (1996) – Gino (2 avsnitt)
Sjunde himlen (1996) - Mike 'The Mutant' Mitchell (1 avsnitt)
Sabrina tonårshäxan (1997) - Sgt. Slater (1 avsnitt)
100 Deeds for Eddie McDowd (2000-2002) - Drifter (16 avsnitt)
Smallville (2002) - Mr. Moore (1 avsnitt)
Kalla spår (2010) - Chuck 'French' Jaworski '10 (1 avsnitt)


Referenser


Externa länkar
Richard Moll på Internet Movie Database (engelska)

Wikimedia Commons har media som rör Richard Moll.

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, tidigare version.



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.