Dave Navarro

Familjeträd för Dave Navarro

Nutida sångare och musiker, Amerikanska audiovisuella medier

AmerikanskFödd David Michael Navarro

Amerikansk gitarrist och sångare

Född 7 juni 1967 Santa Monica, California , Amerikas förenta stater (56 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Dave NAVARRO (1967)

Mer information

David Michael "Dave" Navarro, född 7 juni 1967 i Santa Monica, Kalifornien, är en amerikansk gitarrist och sångare. Han är mest känd för att ha varit med och grundat Jane's Addiction och för att ha varit medlem av Red Hot Chili Peppers.

...   David Michael "Dave" Navarro, född 7 juni 1967 i Santa Monica, Kalifornien, är en amerikansk gitarrist och sångare. Han är mest känd för att ha varit med och grundat Jane's Addiction och för att ha varit medlem av Red Hot Chili Peppers.


Biografi
Dave Navarro är son till James Raul Navarro och Constance Colleen Hopkins. Föräldrarna skildes, när han var sju år gammal. Den 3 mars 1983 mördades modern och hennes vän Sue Jory av moderns tidigare pojkvän John Riccardi.Navarro spelar i gruppen Jane's Addiction. I slutet av 1993 efterträdde han Jesse Tobias i rockgruppen Red Hot Chili Peppers och spelade med bandet på Woodstock '94. År 1995 medverkade Navarro på albumet One Hot Minute. Navarro syns i musikvideorna till låtarna "Warped", "My Friends", "Aeroplane", "Coffee Shop" och "Love Rollercoaster". Tre år senare, den 3 april 1998, lämnade Navarro bandet på grund av musikaliska meningsskiljaktigheter. 2001 gav han ut soloalbumet Trust No One.
Navarro spelade i The Panic Channel från 2004 till 2007.Den 22 november 2003 gifte han sig med fotomodellen Carmen Electra, men de separerade i juli 2006 och skilsmässan blev klar i februari 2007.Navarro är en av domarna i den amerikanska realityshowen Ink Master, samt har han varit med i tv-serien Sons of Anarchy.


Diskografi
Solo ("Spread")1995 – Rhimorse (EP)
2001 – Trust No OneMed Jane's Addiction1987 – Jane's Addiction (live)
1988 – Nothing's Shocking
1990 – Ritual de lo Habitual
1997 – Kettle Whistle
2003 – Strays
2006 – Up from the Catacombs – The Best of Jane's Addiction (samlingsalbum)
2009 – A Cabinet of Curiosities (boxset)
2011 – The Great Escape ArtistMed Deconstruction1994 – DeconstructionMed Red Hot Chili Peppers1995 – One Hot Minute
1995 – Working Class Hero: A Tribute to John Lennon ("I Found Out")
1996 – Beavis and Butt-head Do America ("Love Rollercoaster")
2003 – Greatest Hits (samlingsalbum)
2011 – Road Trippin' Through Time (samlingsalbum)
2012 – Rock & Roll Hall of Fame Covers EP (samlingsalbum)Med Janet Jackson1995 – Janet Remixed – "What'll I Do" (Dave Navarro Mix)
2008 – Rock Witchu Tour – "Black Cat" (Live version)Med Nine Inch Nails1995 – Further Down the Spiral – "Piggy (Nothing Can Stop Me Now)"
2016 – Not the Actual Events – sologitarr på "Burning Bright (Field on Fire)"Med Alanis Morissette1995 – Jagged Little Pill – "You Oughta Know"Med Marilyn Manson1998 – Mechanical Animals – gitarrsolo på "I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me)"Med Guns N' Roses1999 – End of Days OST – sologitarr på "Oh My God"Med Perry Farrell2001 – Song Yet to Be Sung – gitarr och percussion på "Song Yet to Be Sung"Med P. Diddy2001 – The Saga Continues... – sologitarr på "Bad Boy for Life"Med Christina Aguilera2002 – Stripped – sologitarr på "Fighter"Med Gene Simmons2004 – Asshole – sologitarr på "Firestarter"Med Glenn Hughes2005 – Soul MoverMed Tommy Lee2005 – Tommyland: The Ride – gitarrsolo på "Tired"Med The Panic Channel2006 – (ONe)Med Dead Celebrity Status2006 – Blood Music – gitarrsolo på "We Fall, We Fall"


Referenser


Noter


Webbkällor
Dave Navarro Biography


Tryckta källor
Apter, Jeff (2004) (på engelska). Fornicating: the Red Hot Chili Peppers Story. London: Omnibus. ISBN 1-84449-381-4


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Dave Navarro.
Dave Navarro på IMDb



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.