Leslie Nielsen

Familjeträd för Leslie Nielsen

Skådespelare och artister

CanadensareFödd Leslie William Nielsen

Kanadensisk-amerikansk skådespelare och komiker

Född 11 februari 1926 Regina, Saskatchewan , Kanada

Dog 28 november 2010 Fort Lauderdale, Florida , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Leslie NIELSEN (1926)

Mer information

Leslie William Nielsen, född 11 februari 1926 i Regina, Saskatchewan, död 28 november 2010 i Fort Lauderdale, Florida, var en kanadensisk-amerikansk skådespelare och komiker.
Nielsen växte upp i Northwest Territories, där hans far arbetade inom Kanadas ridande polis. Före filmdebuten 1956 försörjde han sig som hallåman i radio och som discjockey. Han medverkade i ett stort antal filmer och TV-produktioner, ofta i biroller, innan han vann större popularitet med komedier, som Titta vi flyger och rollen som Frank Drebin i TV-serien Police Squad! samt senare i Den nakna pistolen-filmerna. Han medverkade på senare år i flera av Scary Movie-filmerna. Hans bror Erik Nielsen (1924–2008) var Kanadas vice premiärminister 1984–1986.
Hans far var dansk och hans mor var av walesiskt påbrå.
...   Leslie William Nielsen, född 11 februari 1926 i Regina, Saskatchewan, död 28 november 2010 i Fort Lauderdale, Florida, var en kanadensisk-amerikansk skådespelare och komiker.
Nielsen växte upp i Northwest Territories, där hans far arbetade inom Kanadas ridande polis. Före filmdebuten 1956 försörjde han sig som hallåman i radio och som discjockey. Han medverkade i ett stort antal filmer och TV-produktioner, ofta i biroller, innan han vann större popularitet med komedier, som Titta vi flyger och rollen som Frank Drebin i TV-serien Police Squad! samt senare i Den nakna pistolen-filmerna. Han medverkade på senare år i flera av Scary Movie-filmerna. Hans bror Erik Nielsen (1924–2008) var Kanadas vice premiärminister 1984–1986.
Hans far var dansk och hans mor var av walesiskt påbrå.
Nielsen avled den 28 november 2010 i en ålder av 84 år efter att komplikationer tillstött i samband med lunginflammation.


Filmografi (urval)
1956 – Signal från okänd
1956 – Förbjuden värld
1956 – The Vagabond King
1956 – The Opposite Sex
1957 – Hot Summer Night
1957 – Tammy and the Bachelor
1958 – Det kom en man från Texas
1961 – Alfred Hitchcock presenterar (TV-serie) (gästroll)
1964 – Night Train to Paris
1965 – Dark Intruder
1965 – Harlow
1966 – The Plainsman
1966 – Beau Geste
1967 – The Reluctant Astronaut
1967 – Gunfight in Abilene
1968 – How to Steal the World
1968 – Counterpoint
1968 – Hawaii Five-O (TV-serie) (gästroll)
1968 – Dayton's Devils
1968 – The Man from U.N.C.L.E. "How to steal the world"
1969 – Change of Mind
1969 – The Bold Ones: The Protectors (TV-serie)
1971 – Four Rode Out
1971 – They Call It Murder
1972 – SOS Poseidon
1973 – M*A*S*H (TV-serie) (gästroll)
1975 – Columbo (TV-serie) (gästroll i TV-serie)
1975 – Kung Fu (TV-serie)
1976 – Project Kill
1977 – Viva Knievel!
1977 – The Amsterdam Kill
1979 – City on Fire
1980 – Blodig midnatt (Prom Night)
1980 – Titta vi flyger
1982 – Police Squad! (TV-serie)
1982 – Wrong Is Right
1982 – Creepshow
1982 – Nu flyger vi ännu högre
1983 – The Night the Bridge Fell Down
1983 – Naked Space (The Creature Wasn't Nice)
1985 – Mord och inga visor (TV-serie) (gästroll)
1985 – Striker's Mountain
1986 – The Patriot
1986 – Soul Man
1987 – Nuts
1988 – Den nakna pistolen
1990 – Repossessed
1991 – All I Want for Christmas
1991 – Den nakna pistolen 2 ½: Doften av rädsla
1992 – Pantertanter (TV-serie) (gästroll)
1993 – Surf Ninjas
1994 – Nakna pistolen 33⅓: Den slutgiltiga förolämpningen
1995 – Rent-a-Kid
1995 – Dracula – död men lycklig
1996 – Spy Hard
1997 – Mr. Magoo
1997 – Family Plan
1998 – Safety Patrol
1998 – Wrongfully Accused
2000 – Santa Who?
2000 – 2001: A Space Travesty
2001 – Camouflage
2002 – Men with Brooms
2003 – Scary Movie 3
2004 – Noël Noël
2006 – Scary Movie 4
2007 – Music Within
2008 – An American Carol
2008 – Superhero Movie
2008 – Slagskott 3: Juniorligan
2009 – Spanish Movie
2009 – Stan Helsing
2011 – Stonerville


Referenser


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Leslie Nielsen.
Leslie Nielsen på Internet Movie Database (engelska)
Leslie Nielsen på Svensk Filmdatabas



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.