Carroll O'Connor

Familjeträd för Carroll O'Connor

Skådespelare och artister

AmerikanskFödd John Carroll O'Connor

Amerikansk skådespelare

Född 2 augusti 1924 Manhattan, New York , Amerikas förenta stater

Dog 21 juni 2001 Culver City, California , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Carroll O'CONNOR (1924)

Mer information

John Carroll O'Connor, född 2 augusti 1924 på Manhattan i New York, död 21 juni 2001 i Culver City, Los Angeles County, Kalifornien, var en amerikansk skådespelare. Efter att under tio år endast haft småroller vann han enorm popularitet för sin roll som den fördomsfulle arbetaren Archie Bunker i TV-serien All in the Family (Under samma tak, 1971–1979). För denna roll belönades han med en Emmy tre gånger: 1976, 1977 och 1978.


...   John Carroll O'Connor, född 2 augusti 1924 på Manhattan i New York, död 21 juni 2001 i Culver City, Los Angeles County, Kalifornien, var en amerikansk skådespelare. Efter att under tio år endast haft småroller vann han enorm popularitet för sin roll som den fördomsfulle arbetaren Archie Bunker i TV-serien All in the Family (Under samma tak, 1971–1979). För denna roll belönades han med en Emmy tre gånger: 1976, 1977 och 1978.


Filmografi
1962 – Viddernas man
1964 – Nightmare in Chicago
1966 – Hawaii
1967 – Point Blank
1967 – Den vildaste, vilda, vilda västern
1967 – Polis i skottlinjen
1968 – Fästman sökes
1969 – Vem blir nästa offer, Marlowe?
1969 – En handfull bly för sheriffen
1970 – Kellys hjältar
1971–1979 – Under samma tak (TV-serie)
1985 – Mitt i prick
1986 – Convicted
1999 – Gideon
2000 – Return to Me


Källor


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Carroll O'Connor.
Carroll O'Connor på Internet Broadway Database (engelska)

Carroll O'Connor på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.