Ed O'Neill

Familjeträd för Ed O'Neill

Skådespelare och artister

AmerikanskFödd Edward Leonard O'Neill

Amerikansk skådespelare

Född 12 april 1946 Youngstown, Ohio , Amerikas förenta stater (78 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Ed O'NEILL (1946)

Mer information

Edward "Ed" O'Neill, Jr., född 12 april 1946 i Youngstown, Ohio, är en amerikansk skådespelare. O'Neill är mest känd för sin roll som skoförsäljaren Al Bundy i TV-serien Våra värsta år och som Jay Pritchett i TV-serien Modern Family.
O'Neill är gift med skådespelaren Cathrine Rusoff. Från och med 2016 bor de i Los Angeles med sina två döttrar.
Han är upphovsman till en populär smörgås kallad Boone som säljs på Se-port Deli i Setauket, New York. O'Neill har tränat brasiliansk jiu-jitsu i 22 år och fick i december 2007 sitt svarta bälte av Rorion Gracie.
...   Edward "Ed" O'Neill, Jr., född 12 april 1946 i Youngstown, Ohio, är en amerikansk skådespelare. O'Neill är mest känd för sin roll som skoförsäljaren Al Bundy i TV-serien Våra värsta år och som Jay Pritchett i TV-serien Modern Family.
O'Neill är gift med skådespelaren Cathrine Rusoff. Från och med 2016 bor de i Los Angeles med sina två döttrar.
Han är upphovsman till en populär smörgås kallad Boone som säljs på Se-port Deli i Setauket, New York. O'Neill har tränat brasiliansk jiu-jitsu i 22 år och fick i december 2007 sitt svarta bälte av Rorion Gracie.


Filmografi i urval
1970 - All My Children (TV-serie)
1980 – Cruising
1980 – Krigshundarna
1987-1997 - Våra värsta år (TV-serie)
1989 – En snut på hugget
1990 – Ford Fairlane
1992 – Wayne's World
1993 – Wayne's World 2
1994 – Little Giants
1999 – i samlarens spår
2004 – Spartan
2004-2005 - Vita huset (TV-serie)
2009-2020 - Modern Family (TV-serie)
2012 – Röjar-Ralf
2015 – Entourage


Referenser


Externa länkar
Ed O'Neill på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.