Jill St. John

Familjeträd för Jill St. John

Skådespelare och artister

AmerikanskFödd Jill Arlyn Oppenheim

Amerikansk skådespelare

Född 19 augusti 1940 Los Angeles, California , Amerikas förenta stater (83 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Jill ST. JOHN (1940)

Mer information

Jill St. John, ursprungligen Jill Arlyn Oppenheim, född 19 augusti 1940 i Los Angeles, Kalifornien, är en amerikansk skådespelare.
Hon började sin karriär i radio som 6-åring. Filmdebuten skedde som statist i Uppror i Ghandahar 1952, men hon hade gjort TV-framträdanden innan dess. Hon fick två större biroller 1959 då hon i komedifilmerna Fy skäms pappa! och Vi flyger till Rio spelade dotter till Clifton Webbs karaktärer. Hon hade sin storhetsperiod i en rad filmer under 1960-talet, oftast i roller som korkad brud. 1967 gjorde hon en huvudroll mot Frank Sinatra i filmen Tony Rome.
Främst känd är hon för sin roll som diamantsmugglaren Tiffany Case i Bondfilmen Diamantfeber 1971. St. John var den första amerikanska Bondbruden. Kort därefter lämnade hon Hollywood, men fortsatte då och då skådespela för TV. Hon har filmat sporadiskt sedan dess. Hennes senaste TV-roll var i julfilmen Northpole 2014 där hon spelade mot sin man, Robert Wagner.
...   Jill St. John, ursprungligen Jill Arlyn Oppenheim, född 19 augusti 1940 i Los Angeles, Kalifornien, är en amerikansk skådespelare.
Hon började sin karriär i radio som 6-åring. Filmdebuten skedde som statist i Uppror i Ghandahar 1952, men hon hade gjort TV-framträdanden innan dess. Hon fick två större biroller 1959 då hon i komedifilmerna Fy skäms pappa! och Vi flyger till Rio spelade dotter till Clifton Webbs karaktärer. Hon hade sin storhetsperiod i en rad filmer under 1960-talet, oftast i roller som korkad brud. 1967 gjorde hon en huvudroll mot Frank Sinatra i filmen Tony Rome.
Främst känd är hon för sin roll som diamantsmugglaren Tiffany Case i Bondfilmen Diamantfeber 1971. St. John var den första amerikanska Bondbruden. Kort därefter lämnade hon Hollywood, men fortsatte då och då skådespela för TV. Hon har filmat sporadiskt sedan dess. Hennes senaste TV-roll var i julfilmen Northpole 2014 där hon spelade mot sin man, Robert Wagner.
Jill St. John är sedan 1990 gift med skådespelaren Robert Wagner och har sedan 1990-talet bott tillsammans med honom i Aspen, Colorado.


Filmografi (urval)
Summer Love (1958)
The Roman Spring of Mrs Stone (1961)
Ljuv är natten (1961)
Vem har sovit i min säng? (1963)
Nu är det kul igen! (1963)
Operation "Likvidering" (1965)
Tony Rome 1967
Diamantfeber (1971; James Bond-film; "Bondbrud" som den kaxiga Tiffany Case)
2002 – The Trip


Referenser


Externa länkar

Jill St. John på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.