Minnie RIPERTON

Familjeträd för Minnie RIPERTON

Nutida sångare och musiker

AmerikanskFödd Minnie Julia RIPERTON

Amerikansk soulsångerska

Född 8 november 1947 Chicago, Illinois , Amerikas förenta stater

Dog 12 juli 1979 Los Angeles, California , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Minnie RIPERTON (1947)

Mer information

Minnie Julia Riperton, född 8 november 1947 i Chicago, död 12 juli 1979 i Los Angeles, var en amerikansk soulsångerska och låtskrivare. Hennes största hit var "Lovin' You" (1975) som nådde Billboardlistans förstaplats. Hon var mor till komikern och skådespelaren Maya Rudolph. Riperton avled i bröstcancer.

...   Minnie Julia Riperton, född 8 november 1947 i Chicago, död 12 juli 1979 i Los Angeles, var en amerikansk soulsångerska och låtskrivare. Hennes största hit var "Lovin' You" (1975) som nådde Billboardlistans förstaplats. Hon var mor till komikern och skådespelaren Maya Rudolph. Riperton avled i bröstcancer.


Diskografi


Album
1969 – Come to My Garden
1973 – Perfect Angel
1975 – Adventures in Paradise
1977 – Stay in Love
1979 – Minnie
1980 – Love Lives Forever


Källor
Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från tyskspråkiga Wikipedia, Minnie Riperton, tidigare version.



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.