Michael NESMITH

Familjeträd för Michael NESMITH

Nutida sångare och musiker

AmerikanskFödd Robert Michael NESMITH

Amerikansk sångare, gitarrist och skådespelare

Född 30 december 1942 Houston, Texas, USA , Amerikas förenta stater

Dog 10 december 2021 Carmel Valley, California , Amerikas förenta stater

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Michael NESMITH (1942)

Mer information

Robert Michael Nesmith, född 30 december 1942 i Houston, Texas, död 10 december 2021 nära Carmel, Kalifornien, var en amerikansk sångare, gitarrist och skådespelare. Han var mest känd för att vara en av de fyra medlemmarna i popgruppen The Monkees (1966 – 1969) och ibland vid senare återföreningar av gruppen. En hit 1977 var "Rio" från albumet From a Radio Engine to the Photon Wing.
Nesmith grundade Pacific Arts, ett multimediaproduktions- och distributionsföretag, 1974, genom vilket han hjälpte till att banbryta musikvideoformatet. Han skapade ett av de första amerikanska tv-programmen dedikerade till musikvideor, PopClips, som sändes på Nickelodeon 1980. Han ombads hjälpa till att producera och skapa MTV, men hade tidigare åtaganden med sitt produktionsbolag. 1981 vann han det första Grammy Award för Årets video för sin timmeslånga tv-show, Elephant Parts. Han var också en exekutiv producent av filmen Repo Man (1984).
...   Robert Michael Nesmith, född 30 december 1942 i Houston, Texas, död 10 december 2021 nära Carmel, Kalifornien, var en amerikansk sångare, gitarrist och skådespelare. Han var mest känd för att vara en av de fyra medlemmarna i popgruppen The Monkees (1966 – 1969) och ibland vid senare återföreningar av gruppen. En hit 1977 var "Rio" från albumet From a Radio Engine to the Photon Wing.
Nesmith grundade Pacific Arts, ett multimediaproduktions- och distributionsföretag, 1974, genom vilket han hjälpte till att banbryta musikvideoformatet. Han skapade ett av de första amerikanska tv-programmen dedikerade till musikvideor, PopClips, som sändes på Nickelodeon 1980. Han ombads hjälpa till att producera och skapa MTV, men hade tidigare åtaganden med sitt produktionsbolag. 1981 vann han det första Grammy Award för Årets video för sin timmeslånga tv-show, Elephant Parts. Han var också en exekutiv producent av filmen Repo Man (1984).


Diskografi (urval)
Studioalbum
Wichita Train Whistle Sings (1968)
Magnetic South (1970)
Loose Salute (1970)
Nevada Fighter (1971)
Tantamount to Treason (1972)
And the Hits Just Keep on Comin' (1972)
Pretty Much Your Standard Ranch Stash (1973)
The Prison (1974)
From a Radio Engine to the Photon Wing (1977)
Infinite Rider on the Big Dogma (1979)
Tropical Campfires (1992)
The Garden (1994)
Timerider: The Adventure of Lyle Swann (2001)
Rays (2005)
The Ocean (2015)
Livealbum
Live at the Palais (1978)
Live at the Britt Festival (1999)
The Amazing ZigZag Concert (2010)
Movies of the Mind (2014)
Samlingsalbum
Newer Stuff (1981)
The Older Stuff (1991)


Bibliografi
Long Sandy Hair of Neffton Zamora (2004)
The America Gene (2009)
Infinite Tuesday: An Autobiographical Riff (2017)
Ljudböcker
The Long Sandy Hair of Neftoon Zamora (2004) (Nesmith läser)
Infinite Tuesday: An Autobiographical Riff (2017) (Nesmith läser)


Källor


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Michael Nesmith.
Michael Nesmith på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.