Mark Ronson

Familjeträd för Mark Ronson

Nutida sångare och musiker, Bokförlag, producent

StorbritannienFödd Mark Daniel Ronson

Brittisk musiker, låtskrivare och skivproducent

Född 4 september 1975 Nottinghill, London, England , Storbritannien (48 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Mark RONSON (1975)

Mer information

Mark Daniel Ronson, född 4 september 1975 i London, är en brittisk musiker, låtskrivare och skivproducent. Han är mest känd för sina produktioner med ett stort antal artister, bland andra Amy Winehouse, Lady Gaga, Adele och Bruno Mars. Under sin karriär har Ronson, bland många andra priser, vunnit sju Grammy Awards.
Ronson har skrivit och producerat singlarna "Hurt", "Rehab" och "Locked Out of Heaven". Hans egen singel med Bruno Mars, "Uptown Funk", blev en stor kommersiell hit och nådde toppen på Billboard Hot 100. Låtens video har över 4,9 miljarder visningar (juni 2023) och är därmed den nionde mest visade videon på YouTube.
År 2019 vann Ronson en Golden Globe Award och en Oscar för bästa sång som medförfattare till hitlåten "Shallow" för filmen A Star is Born.
...   Mark Daniel Ronson, född 4 september 1975 i London, är en brittisk musiker, låtskrivare och skivproducent. Han är mest känd för sina produktioner med ett stort antal artister, bland andra Amy Winehouse, Lady Gaga, Adele och Bruno Mars. Under sin karriär har Ronson, bland många andra priser, vunnit sju Grammy Awards.
Ronson har skrivit och producerat singlarna "Hurt", "Rehab" och "Locked Out of Heaven". Hans egen singel med Bruno Mars, "Uptown Funk", blev en stor kommersiell hit och nådde toppen på Billboard Hot 100. Låtens video har över 4,9 miljarder visningar (juni 2023) och är därmed den nionde mest visade videon på YouTube.
År 2019 vann Ronson en Golden Globe Award och en Oscar för bästa sång som medförfattare till hitlåten "Shallow" för filmen A Star is Born.


Diskografi
2003: Here Comes the Fuzz
2007: Version
2010: Record Collection
2015: Uptown Special


Album producerade av Mark Ronson
1998: Flip Squad Allstars – The Flip Squad Allstar DJs
1999: The High & Mighty – Home Field Advantage (programming)
2001: Nikka Costa – Everybody Got Their Something
2002: Jimmy Fallon – The Bathroom Wall (basgitarr, bakgrundssång, keyboard, mixning)
2002: Sean Paul – Dutty Rock
2002: Saigon – The Best of Saigon a.k.a. The Yardfather Volume 1
2003: Mark Ronson – Here Comes the Fuzz
2003: Macy Gray – The Trouble with Being Myself (programmering)
2004: Consequence – Take 'Em to the Cleaners
2005: Ol' Dirty Bastard – Osirus
2005: Terry Sullivan – TheErthMoovsAroundTheSun (gitarr)
2005: Teriyaki Boyz – Beef or Chicken
2006: Lily Allen – Alright, Still
2006: Rhymefest – Blue Collar
2006: Christina Aguilera – Back to Basics
2006: Amy Winehouse – Back to Black
2006: Robbie Williams – Rudebox
2006: Ghostface Killah – More Fish
2007: Wale – 100 Miles & Running
2007: Mark Ronson – Version
2008: Rhymefest – Man in the Mirror
2008: Adele – 19
2008: Estelle – Shine
2008: Wale – The Mixtape About Nothing
2008: Solange Knowles – Sol-Angel and the Hadley St. Dreams
2008: Nas – Untitled
2008: Q-Tip – The Renaissance
2008: Kaiser Chiefs – Off with Their Heads
2009: Wale & 9th Wonder – Back to the Feature
2009: Richard Swift – The Atlantic Ocean
2009: Wale – Attention Deficit
2009: Daniel Merriweather – Love & War
2009: The Rumble Strips – Welcome to the Walk Alone
2009: ODB – A Son Unique
2010: The Like – Release Me
2010: Mark Ronson & The Business Intl. – Record Collection
2011: Duran Duran – All You Need Is Now
2011: Mark Ronson & The Business Intl. – Record Collection 2012
2011: Black Lips – Arabia Mountain
2012: Rufus Wainwright – Out of the Game
2012: Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
2013: Paul McCartney – New
2015: Mark Ronson – Uptown Special
2015: Action Bronson – Mr. Wonderful
2015: Lana Del Rey – Honeymoon


Referenser


Externa länkar

Wikimedia Commons har media som rör Mark Ronson.
Officiell webbplats



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.