Blake Shelton

Familjeträd för Blake Shelton

Nutida sångare och musiker, Amerikanska audiovisuella medier

AmerikanskFödd Blake Tollison Shelton

Amerikansk countrymusiker

Född 18 juni 1976 Ada, Oklahoma , Amerikas förenta stater (47 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Blake SHELTON (1976)

Mer information

Blake Tollison Shelton, född 18 juni 1976 i Ada, Oklahoma, är en amerikansk countrymusiker. Han debuterade 2001 med singeln Austin från det självbetitlade albumet Blake Shelton. Austin låg etta på Billboardlistan "Hot Country Songs" i fem veckor.
Shelton har haft sex singlar som legat etta på olika topplistor samt två album som belönats med guldskivor i USA.
Shelton gifte sig med Kaynette Gern år 2003. De skilde sig 2006. År 2011 gifte sig Shelton med Miranda Lambert. De skilde sig 2015. I juli 2021 gifte sig Shelton med Gwen Stefani.
...   Blake Tollison Shelton, född 18 juni 1976 i Ada, Oklahoma, är en amerikansk countrymusiker. Han debuterade 2001 med singeln Austin från det självbetitlade albumet Blake Shelton. Austin låg etta på Billboardlistan "Hot Country Songs" i fem veckor.
Shelton har haft sex singlar som legat etta på olika topplistor samt två album som belönats med guldskivor i USA.
Shelton gifte sig med Kaynette Gern år 2003. De skilde sig 2006. År 2011 gifte sig Shelton med Miranda Lambert. De skilde sig 2015. I juli 2021 gifte sig Shelton med Gwen Stefani.


Diskografi
Studioalbum
Blake Shelton (2001)
The Dreamer (2003)
Blake Shelton's Barn & Grill (2004)
Pure BS (2007)
Startin' Fires (2008)
Red River Blue (2011)
Cheers, It's Christmas (2012)
Based on a True Story… (2013)
Bringing back the sunshine (2014)
EPs
Blake Shelton: Collector's Edition (2008)
Hillbilly Bone (2010)
All About Tonight (2010)
Singlar
"Austin" / "Problems at Home" (2001)
"Ol' Red" (2002)
"The Baby" (2002)
"Honey Bee" / "Delilah" (2011)
Samlingsalbum
Blake Shelton - The Essentials (2009)
Loaded: The Best Of Blake Shelton (2010)


Källor


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Blake Shelton.
Officiell webbplats
Blake Shelton på allmusic.com
Diskografi på Discogs



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.