Gwen STEFANI

Familjeträd för Gwen STEFANI

Skådespelare och artister, Nutida sångare och musiker

AmerikanskFödd Gwen Renée STEFANI

Amerikansk sångerska, låtskrivare och designer

Född 3 oktober 1969 Fullerton, California , Amerikas förenta stater (54 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Gwen STEFANI (1969)

Mer information

Gwen Renée Stefani, född 3 oktober 1969 i Fullerton i Kalifornien, är en amerikansk sångerska och låtskrivare. Stefani är sedan 1986 sångerska i bandet No Doubt. Hon är syster till musikern Eric Stefani.
Stefani har även skapat modemärket L.A.M.B.
...   Gwen Renée Stefani, född 3 oktober 1969 i Fullerton i Kalifornien, är en amerikansk sångerska och låtskrivare. Stefani är sedan 1986 sångerska i bandet No Doubt. Hon är syster till musikern Eric Stefani.
Stefani har även skapat modemärket L.A.M.B.


Biografi
Gwen Stefani är sedan 1986 sångare i skapunk-bandet No Doubt, med vilka hon medverkat på sex studioalbum mellan 1992 och 2012.
Gwen Stefani var tidigare tillsammans med No Doubts basist Tony Kanal (1987-1994). Låtarna "Don't Speak" och "Sunday Morning" handlar om deras förhållande. 2004 gav Stefani ut sitt debutalbum som soloartist, Love. Angel. Music. Baby.. Samma år spelade hon Jean Harlow i filmen The Aviator. År 2006 släppte hon sitt andra soloalbum, The Sweet Escape, och tio år senare kom det tredje soloalbumet, This is What the Truth Feels Like.
Hon har två egna klädmärken, L.A.M.B. och Harajuku Lovers.


Privatliv
Gwen Stefani träffade Bushs sångare och gitarrist Gavin Rossdale år 1996, de gifte sig den 14 september 2002. Paret ansökte om skilsmässa i augusti 2015. Med Gavin har hon sönerna Kingston James McGregor (född 26 maj 2006), Zuma Nesta Rock (född 21 augusti 2008) och Apollo Bowie Flynn (född 28 februari 2014).
I juli 2021 gifte hon sig med artisten Blake Shelton.Stefani fick i barndomen diagnoserna ADHD och dyslexi.


Diskografi


Studioalbum
2004 – Love. Angel. Music. Baby.
2006 – The Sweet Escape
2016 – This Is What The Truth Feels Like
2017 – You Make It Feel Like Christmas


Singlar
2004 – What You Waiting For?
2005 – Rich Girl (med Eve)
2005 – Hollaback Girl
2005 – Cool
2005 – Luxurious
2006 – Crash
2006 – Wind It Up
2007 – The Sweet Escape (med Akon)
2007 – 4 in the Morning
2007 – Now That You Got It (med Damian Marley)
2007 – Early Winter
2014 – Baby Don't Lie
2014 – Spark The Fire
2015 – Used To Love You
2016 – Make Me Like You
2016 – Misery
2017 – You Make It Feel Like Christmas (med Blake Shelton)


Filmografi (urval)
2004 – The Aviator


Referenser


Noter


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Gwen Stefani.
Gwen Stefani Online

Gwen Stefani på Internet Movie Database (engelska)
No Doubt



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.