Pete Townshend

Familjeträd för Pete Townshend

Nutida sångare och musiker

StorbritannienFödd Peter Dennis Blandford Townshend

Brittisk musiker, sångare och kompositör

Född 19 maj 1946 Chiswick, London, England , Storbritannien (78 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Pete TOWNSHEND (1946)

Mer information

Peter Dennis Blandford "Pete" Townshend, född 19 maj 1945 i Chiswick, London, är en brittisk musiker, sångare och kompositör. Han är gitarrist i det engelska rockbandet The Who. Han är äldre bror till Simon Townshend.
Townshend har skrivit det mesta av The Whos material. Han är känd för sin vevande "väderkvarnsstil" som han genomför vid vissa gitarriff. På 1960-talet och det tidiga 1970-talet avslutade han ofta konserter med att slå sönder både gitarr och förstärkare. Han komponerade rockoperan Tommy som blev en stor succé och framfördes som musikal i flera länder. 1975 kom Ken Russells filmversion av Tommy med The Whos sångare Roger Daltrey i huvudrollen.
Pete Townshend har även släppt skivor som soloartist. Exempel på låtar är "Give Blood", "Little Is Enough" och "Let My Love Open the Door".
...   Peter Dennis Blandford "Pete" Townshend, född 19 maj 1945 i Chiswick, London, är en brittisk musiker, sångare och kompositör. Han är gitarrist i det engelska rockbandet The Who. Han är äldre bror till Simon Townshend.
Townshend har skrivit det mesta av The Whos material. Han är känd för sin vevande "väderkvarnsstil" som han genomför vid vissa gitarriff. På 1960-talet och det tidiga 1970-talet avslutade han ofta konserter med att slå sönder både gitarr och förstärkare. Han komponerade rockoperan Tommy som blev en stor succé och framfördes som musikal i flera länder. 1975 kom Ken Russells filmversion av Tommy med The Whos sångare Roger Daltrey i huvudrollen.
Pete Townshend har även släppt skivor som soloartist. Exempel på låtar är "Give Blood", "Little Is Enough" och "Let My Love Open the Door".
Vid sidan av musikerkarriären har Townshend även arbetat en del med film och filmproduktion. Han har bland annat varit exekutiv producent för den animerade filmen Järnjätten från 1999.


Diskografi
Soloalbum

1972 – Who Came First
1977 – Rough Mix (med Ronnie Lane)
1980 – Empty Glass
1982 – All the Best Cowboys Have Chinese Eyes
1983 – Scoop
1985 – White City: A Novel
1986 – Another Scoop
1989 – The Iron Man: A Musical
1993 – Psychoderelict
1998 – A Benefit for Maryville Academy
2000 – Live: The Fillmore
2000 – Live: The Empire
2001 – Live: Sadler's Wells
2001 – Live: La Jolla 22/06/01
2001 – Live: La Jolla 23/06/01
2001 – Scoop 3
2001 – The Oceanic Concerts (med Raphael Rudd)
2003 – Live: Bam 1993
2004 – Live: Brixton Academy '85


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Pete Townshend.
Pete Townshend
Pete Townshend på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.