Paul VERHOEVEN

Familjeträd för Paul VERHOEVEN

Regissörer

HollänskFödd Paul VERHOEVEN

Nederländsk filmregissör

Född 18 juli 1938 Amsterdam , Nederländerna (85 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Paul VERHOEVEN (1938)

Mer information

Paul Verhoeven, född 18 juli 1938 i Amsterdam, är en nederländsk filmregissör som även verkar i Hollywood.
Verhoeven dominerade Nederländernas filmhistoria under 1970-talet. De fem filmer han gjorde under decenniet – Wat zien ik? (1971), Turks Fruit (1973, efter en roman av Jan Wolkers) , Keetje Tippel (1975), Soldaat van Oranje (1977) och Spetters (1980) – blev alla framgångsrika på biograferna; de tillhör fortfarande de tjugo mest sedda filmerna i Nederländerna. Turks Fruit och Soldaat van Oranje slog även internationellt och tog Verhoeven till Hollywood.
...   Paul Verhoeven, född 18 juli 1938 i Amsterdam, är en nederländsk filmregissör som även verkar i Hollywood.
Verhoeven dominerade Nederländernas filmhistoria under 1970-talet. De fem filmer han gjorde under decenniet – Wat zien ik? (1971), Turks Fruit (1973, efter en roman av Jan Wolkers) , Keetje Tippel (1975), Soldaat van Oranje (1977) och Spetters (1980) – blev alla framgångsrika på biograferna; de tillhör fortfarande de tjugo mest sedda filmerna i Nederländerna. Turks Fruit och Soldaat van Oranje slog även internationellt och tog Verhoeven till Hollywood.


Filmografi (urval)
1987 – Robocop
1990 – Total Recall
1992 – Basic Instinct - iskallt begär
1997 – Starship Troopers
2000 – Hollow Man
2006 – Zwartboek
2016 – Elle


Källor


Externa länkar

Paul Verhoeven på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.