Kristen Wiig

Familjeträd för Kristen Wiig

Skådespelare och artister, Regissörer, Nutida sångare och musiker, Bokförlag, producent

AmerikanskFödd Kristen Carroll Wiig

Amerikansk komiker, skådespelare, manusförfattare och filmproducent

Född 22 augusti 1973 Canandaigua, New York , Amerikas förenta stater (50 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Kristen WIIG (1973)

Mer information

Kristen Caroll Wiig, född 22 augusti 1973 i Canandaigua i Ontario County, New York, är en amerikansk komiker, skådespelare, manusförfattare och filmproducent.

...   Kristen Caroll Wiig, född 22 augusti 1973 i Canandaigua i Ontario County, New York, är en amerikansk komiker, skådespelare, manusförfattare och filmproducent.


Biografi
Wiig är kanske mest känd för att 2005–2012 ha medverkat i underhållningsserien Saturday Night Live. Hon har även skådespelat i långfilmer som På smällen och den av henne även skrivna Bridesmaids. Hon har vidare agerat röstskådespelare i filmer som Draktränaren och Dumma mej. För sitt arbete med Bridesmaids Oscarnominerades Wiig 2012 i kategorin Bästa originalmanus tillsammans med Annie Mumolo.


Privatliv
Wiig har varit gift med Hayes Hargrove. 2019 förlovade hon sig med Avi Rothman. I januari 2020 blev paret föräldrar till tvillingar via surrogatmödraskap, och senare samma år gifte de sig.


Filmografi i urval
2005–2012 – Saturday Night Live (TV-serie)
2007 – The Brothers Solomon
2007 – På smällen
2008 – Meet Bill
2008 – Semi-Pro
2008 – Dumpad
2008 – Livet från den andra sidan
2008 – Ghost Town
2009 – Adventureland
2009 – Whip it!
2009 – Extract
2010 – Draktränaren (röst)
2010 – MacGruber
2011 – Paul
2011 – Bridesmaids
2011 – Friends with Kids
2012 – Revenge for Jolly!
2012 – Imogene
2013 – Hateship Loveship
2013 – Dumma mej 2 (röst)
2013 – Anchorman: The Legend Continues
2013 – Her (röst)
2013 – The Secret Life of Walter Mitty
2014 – Draktränaren 2 (röst)
2014 – Welcome to Me
2014 – The Skeleton Twins
2014 – The Spoils of Babylon (TV-serie)
2015 – The Diary of a Teenage Girl
2015 – Nasty Baby
2015 – A Deadly Adoption (TV-film)
2015 – The Martian
2016 – Zoolander 2
2016 – Ghostbusters
2016 – Sausage Party (röst)
2016 – Masterminds
2017 – Dumma mej 3 (röst)
2017 – Downsizing
2019 – Draktränaren 3 (röst)
2020 – Wonder Woman 1984


Källor


Noter


Externa länkar
Kristen Wiig på Internet Movie Database (engelska)
Wikimedia Commons har media som rör Kristen Wiig.



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.