Evan Rachel Wood

Familjeträd för Evan Rachel Wood

Skådespelare och artister, Nutida sångare och musiker, Model

AmerikanskFödd Evan Rachel Wood

Amerikansk skådespelare

Född 7 september 1987 Raleigh, North Carolina , Amerikas förenta stater (36 år )

Familjeträd

Rapportera ett fel

Detta formulär medger att Du kan rapportera ett fel eller lämna information om detta familjeträd. Evan Rachel WOOD (1987)

Mer information

Evan Rachel Wood, född 7 september 1987 i Raleigh, North Carolina, är en amerikansk skådespelare.
Wood blev känd 2003 genom filmen Tretton. Hon har även spelat i filmen Across the Universe, The Missing och i The Wrestler. Wood spelade en roll som vampyrdrottningen Sophie-Anne Leclerq i tv-serien True Blood mellan 2009 och 2011. Hon är även med i Green Days musikvideo Wake Me Up When September Ends. Wood medverkar i tv-serien Westworld, som kom ut 2016. I Westworld har hon en av huvudrollerna som Dolores Abernathy. Serien Westworld sänds av HBO och blev snabbt populär och därmed också Evan Rachel Wood. Samma år som premiären vann hon priset Critics' Choice Television Award for Best Actress in a Drama Series, som bästa skådespelerska i genren dramaserier.
Evan Rachel Wood har haft ett förhållande med artisten Marilyn Manson vid flera tillfällen. De förlovade sig i början av 2010, men gick skilda vägar i augusti samma år. 2012 gifte sig Wood med skådespelaren Jamie Bell som hon lärde känna 2005. 2013 föddes parets barn. Paret skildes 2014. Wood är öppet bisexuell.
...   Evan Rachel Wood, född 7 september 1987 i Raleigh, North Carolina, är en amerikansk skådespelare.
Wood blev känd 2003 genom filmen Tretton. Hon har även spelat i filmen Across the Universe, The Missing och i The Wrestler. Wood spelade en roll som vampyrdrottningen Sophie-Anne Leclerq i tv-serien True Blood mellan 2009 och 2011. Hon är även med i Green Days musikvideo Wake Me Up When September Ends. Wood medverkar i tv-serien Westworld, som kom ut 2016. I Westworld har hon en av huvudrollerna som Dolores Abernathy. Serien Westworld sänds av HBO och blev snabbt populär och därmed också Evan Rachel Wood. Samma år som premiären vann hon priset Critics' Choice Television Award for Best Actress in a Drama Series, som bästa skådespelerska i genren dramaserier.
Evan Rachel Wood har haft ett förhållande med artisten Marilyn Manson vid flera tillfällen. De förlovade sig i början av 2010, men gick skilda vägar i augusti samma år. 2012 gifte sig Wood med skådespelaren Jamie Bell som hon lärde känna 2005. 2013 föddes parets barn. Paret skildes 2014. Wood är öppet bisexuell.
Den 1 februari 2021 offentliggjorde Wood på sitt Instagram-konto att hon under flera år hade blivit fysiskt och emotionellt misshandlad av Marilyn Manson.


Filmografi
1994 – Skuggor från förr
1995 – Den förlorade sonen
1998 – Magiska systrar
1998 – Digging to China
1999 – Farlig granne
1999 – Detour
2001 – Små hemligheter
2002 – Simone
2003 – Tretton
2003 – The Missing
2005 – The Upside of Anger
2005 – Pretty Persuasion
2005 – Down in the Valley
2006 – Det är nåt som inte stämmer
2007 – King of California
2007 – Across the Universe
2007 – Det sista offret
2008 – The Wrestler
2009 – Whatever Works
2010 – The Conspirator - Mordet på Abraham Lincoln
2011 – Maktens män
2011 – Mildred Pierce
2013 – Charlie Countryman
2013 – A Case of You
2014 – Barefoot
2015 – Strange Magic (röst)
2016 – Westworld (TV-serie)


Källor


Externa länkar
Wikimedia Commons har media som rör Evan Rachel Wood.
Evan Rachel Wood på Internet Movie Database (engelska)



Biografi från Wikipedia ( se original under licensen CC BY-SA 3.0

 

Geografiskt ursprung

Kartan nedan visar platser där stamfäder till berömda personer bott.

Laddar.... Ett fel har uppstått under nerladdning av kartan.